Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

21-åring hittad vid liv efter sju veckor – flickvännen var död

- 27/04/2017, 08:09 -

21-åriga Liang Sheng-yueh och hans flickvän fastnade i en dalgång vid Himalaya. Efter 47 dagar kom räddningen.

I hela sju veckor var ett par från Taiwan försvunna i ett bergsområde i Himalaya, Nepal. Nu har de äntligen återfunnits av räddningsarbetare. Men bara en av dem överlevde, rapporterar TT via SVT Nyheter.

Paret ska ha befunnit sig i Nepal för att vandra, och råkade hamna i ett otillgängligt bergsområde. I över en månad var de fångna i den djupa dalgången. Till slut tog maten slut.

21-åriga Liang Sheng-yueh lyckades överleva den tuffa tiden. Den sista tiden lyckades han överleva på bara vatten, då maten hade tagit slut.

Men hans flickvän, en 19-årig kvinna, klarade sig inte. Hon dog bara tre dagar innan räddningsarbetarna hade lokaliserat paret.

Liang hittades sovandes 47 dagar efter hans försvinnande. Vid hans sida låg hans döda flickvän. Räddningsarbetare lyckades då fira upp honom ur dalgången. Nu behandlas han på sjukhus i Nepals huvudstad Kathmandu.

– Vi var väldigt överraskade när vid hittade honom levande, säger Madhav Basnyat, en av räddningsarbetarna.

Under tiden som Liang var försvunnen ska han ha gått ner 30 kilo. Han har även drabbats av en infektion i ena benet, skriver SVT.

Läs även om mannen som fejkade terrorplaner – för att slippa semester med sin tjej.

Kolla även: Anton försvann för fem år sedan – plötsligt fick familjen ett samtal

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.