Mannen fann glas i sin mat på Ikea.
1 av 3
Mannen fann glas i sin mat på Ikea. - Foto: TT
Mannen och hans sambo var på en utflykt till sitt lokala Ikea-varuhus.
2 av 3
Mannen och hans sambo var på en utflykt till sitt lokala Ikea-varuhus. - Foto: TT
När han gjorde en smärtsam upptäckt i sin mat.
3 av 3
När han gjorde en smärtsam upptäckt i sin mat. - Foto: TT

Fick glas i Ikea-maten: "Plötsligt fylldes munnen med blod"

Mannen och hans sambo bestämde sig för att äta på Ikea-varuhuset, något de skulle få komma att ångra.


En vanlig söndagsutflykt till Ikea kom att sluta med en riktigt obehaglig överraskning för Rajeshwaran Kalaiselvan och hans sambo, skriver BT.

Rajeshwaran Kalaiselvan och sambon hade tagit sig till varuhuset i danska Gentofte för att handla möbler till sin nya lägenhet.

Paret bestämde sig dock för att äta lunch på varuhuset under sin shoppingrunda. Ett beslut som Rajeshwaran tyvärr skulle komma att ångra.

Bildkälla: TT

När han satte tänderna i den kycklingrätt han beställt kände han plötsligt hur munnen fylldes med blod.

– Efter några tuggor kände jag en plötslig smärta i min mun och kände smaken av blod. Då insåg jag att det var en glasbit i min mat, säger Rajeshwaran till BT.

Och Rajeshwaran var inte den enda kunden som gjorde den smärtsamma upptäckten i sin mat på Ikea-varuhuset i söndags.

Kort innan Rajeshwaran hade en annan kund klagat på glassplitter i sin mat, det var dock i en annan maträtt.

– Det som hänt är djupt beklagligt. Vi ser väldigt allvarligt på det här och kommer gå igenom våra rutiner noggrant efter det som hänt. Vi vill inte springa från vårt ansvar och kommer återkomma till de drabbade kunderna efter att vi gjort vår utredning, säger Tina Lindharth, presstalesperson för Ikea.

Båda de maträtter där gäster funnit glas slutade genast serveras på Ikea-varuhusets restaurang och ingredienserna som använts kasserades av säkerhetsskäl.

Bildkälla: TT

Utifrån de undersökningar som gjorts av glaset tyder det mest troligen på att glaset redan funnits i maten då Ikea mottog leveransen. En annan tes Tina Lindharth har är att det kan vara från glas som krossats i varuhusets matsal. Något man nu ska undersöka.

Rajeshwaran har dock inte fått någon återkoppling från Ikea och han säger att han inte heller fick någon dokumentation från personalen efter att händelsen skett. Detta menar Tina Lindharth har att göra med att Ikea inte har några färdiga blanketter för en sådan anmälan.

Tina Lindharth kan inte heller svara på huruvida Rajeshwaran kommer få någon kompensation för det inträffade, skriver BT.

Nyheter24 har tidigare skrivit om de två 14-åriga killarna som spenderade en hel natt på ett Ikea-varuhus. Du kan se deras video från natten här under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ätit på Ikea?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.