Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här tar hon ett foto – sekunden senare sprängs hon i luften

- 05/05/2017, 08:42
Hilda Clayton var en krigsfotograf.
1 av 3

Hilda Clayton var en krigsfotograf.

TT

Hon jobbade åt det amerikanska försvaret och tog en dramatisk sista bild.
2 av 3

Hon jobbade åt det amerikanska försvaret och tog en dramatisk sista bild.

TT

Här är bilden.
3 av 3

Här är bilden.

TT

Krigsfotografen Hilda Clayton tog ett sista fotografi på verkligheten i Afghanistan som nyligen blivit tillgänglig för allmänheten.

Hilda Clayton, 22, var en orädd och duktig krigsfotograf. Vid sin unga ålder hade hon 2013 fått sitt tyngsta uppdrag hittils – att få åka till Afghanistan och dokumentera en viktig överlämning.

TT/Reuters

Överlämningen skedde då USA lämnade över det mesta av det militära ansvaret i landet till afghanska styrkor. Det var ett kritisk skede i kriget mot talibanregimen.

När Clayton knäppte sitt kort så exploderade plötsligt en granatkastare och dödade henne och fyra afghanska kollegor. På bilden syns exakt vad som hände i Laghman-provinsen.

TT/Reuters

Men varför publiceras bilden fyra år senare? Jo, för att det amerikanska försvaret tyckte inte att det var lämpligt först, men att de nu vill belysa riskerna som män och kvinnor i militären får stå ut med varje dag. Det skriver amerikanska försvarets egna magasin Military Review.

Se också en video om när USA nyligen släppte "alla bombers moder" över Afghanistan.

Läs också om 6 saker som USA:s president Donald Trump gjort under sina första 100 dagar.

Skulle du våga jobba med krigsfotografi?