Modiga polishunden tog en kula för att rädda sin husse

- 15/05/2017, 15:43
Polishunden Kasper hyllas.
1 av 3

Polishunden Kasper hyllas.

Twitter

För sin insats där han räddade en polisman.
2 av 3

För sin insats där han räddade en polisman.

Anas Chowdhury

När de blev beskjutna.
3 av 3

När de blev beskjutna.

Twitter

Polishunden Kasper kastade sig mellan när poliserna han arbetade med blev beskjutna, nu hyllas han för sin insats.

Hundar är ju som bekant människans bäste vän. Och det gäller speciellt för polishunden Kasper. Han räddade nämligen livet på en av sina poliskollegor, skriver Mirror.

Kasper arbetar på Palm Beach County Sheriff’s Office i Florida, USA. Det var under en skottlossning som han genomförde sitt hjältedåd.


Bildkälla: Twitter

Poliserna och Kasper fann sig låsta i en situation där de blev beskjutna av 46-årige Philip Oshea, som var misstänkt för rån och beskrevs som farlig.

När Oshea sköt mot poliserna kastade sig Kasper emellan och tog kulan som var menad för polismannen. Kasper skadades i höften, men han räddade polisens liv.


Bildkälla: Twitter

Kasper togs till veterinären där han opererades akut för att ta ut kulan. Enligt veterinären kommer Kasper tack och lov att bli helt återställd.

– Vi är bara glada att det inte är en bestående skada och vi är tacksamma för allt Kasper gör för länet, säger en av veterinärerna som tog hand om Kasper till Mirror.

Oshea sköts till döds under polisinsatsen.

Kan du inte få nog av hundar kanske du vill kolla in den här polishunden som verkligen älskar att tvätta bilen. Du kan se det gulliga klippet i spelaren under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.