För sin insats där han räddade en polisman.
För sin insats där han räddade en polisman. - Foto: Anas Chowdhury

Modiga polishunden tog en kula för att rädda sin husse

Polishunden Kasper kastade sig mellan när poliserna han arbetade med blev beskjutna, nu hyllas han för sin insats.


Hundar är ju som bekant människans bäste vän. Och det gäller speciellt för polishunden Kasper. Han räddade nämligen livet på en av sina poliskollegor, skriver Mirror.

Kasper arbetar på Palm Beach County Sheriff’s Office i Florida, USA. Det var under en skottlossning som han genomförde sitt hjältedåd.


Bildkälla: Twitter

Poliserna och Kasper fann sig låsta i en situation där de blev beskjutna av 46-årige Philip Oshea, som var misstänkt för rån och beskrevs som farlig.

När Oshea sköt mot poliserna kastade sig Kasper emellan och tog kulan som var menad för polismannen. Kasper skadades i höften, men han räddade polisens liv.


Bildkälla: Twitter

Kasper togs till veterinären där han opererades akut för att ta ut kulan. Enligt veterinären kommer Kasper tack och lov att bli helt återställd.

– Vi är bara glada att det inte är en bestående skada och vi är tacksamma för allt Kasper gör för länet, säger en av veterinärerna som tog hand om Kasper till Mirror.

Oshea sköts till döds under polisinsatsen.

Kan du inte få nog av hundar kanske du vill kolla in den här polishunden som verkligen älskar att tvätta bilen. Du kan se det gulliga klippet i spelaren under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ett husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.