Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
320
reaktioner idag

Mördade och styckade sin flickvän – kokade kroppen på spisen

Han mördade sin flickvän, styckade kroppen och tänkte sedan göra sig av med den genom att koka den. Men ett elfel avslöjade honom.

Den 27-årige mannen mördade sin flickvän.

Den 27-årige mannen mördade sin flickvän.

Australiensiske Marcus Volke, 27, mördade sin malaysiska flickvän Mayang Prasetyo, 27, som arbetade som eskort år 2014. Nu har det telefonsamtal som han ringde till en jourhavande elektriker offentliggjorts, det skriver Daily Mail.

Efter att ha mördat flickvännen använde Volke sina kockfärdigheter och styckade hennes kropp i mindre delar. Han lade sedan in hennes huvud och armar i ett skåp innan han började koka hennes fötter i en stor gryta på spisen.

Planen var att koka kroppen så att den skulle bli lättare att göra sig av med, vilket kanske lyckats om han inte fick strömavbrott mitt under kokningen.


Bildkälla: Facebook

Grytan kokade nämligen över och vatten rann in i ugnen, vilket ledde till att den elektriska spisen kortslösts och ledde till strömavbrott i hela lägenheten.

Volke bestämde sig då för att ringa en jouröppen elektriker för att be om hjälp att få tillbaka strömmen. Under samtalet säger han bland annat: "Låter det som något ni skulle kunna fixa idag?".

Elektrikern Brad Coyne var den som kom till Volkes hem för att fixa strömmen, och han har i förhör berättat att han kände en lukt han beskriver som "rutten". Volke försökte även förklara doften genom att säga: "Du får ursäkta lukten, jag håller på att koka grisbuljong".


Bildkälla: Facebook

Coyne kände ändå att något inte stod rätt till i lägenheten. Det låg flaskor med blekmedel, plasthandskar och tomma burkar utspritt i hemmet. När Coyne lämnade lägenheten pratade han med hyresvärlden, som direkt ringde polisen.

Polisen kom till lägenheten för att göra en rutinkontroll bara en stund senare. De ansåg först att Volke verkade rätt normal, men när de bad om att få genomsöka lägenheten sade han att han bara behövde ta ut sina hundar först.

Men istället för att ta ut några hundar låste han dörren och flydde. Poliserna jagade efter men hann inte ifatt honom. På grund av en skada lämnade Volke dock ett blodspår efter sig som var lätt för poliserna att följa.


Bildkälla: Facebook

Bara en stund senare hade 15 poliser omringat den soptunna som han gömt sig i. Innan polisen hann ingripa så hann han skära av sin egen hals. När poliserna öppnade soptunnan fann de Volke död.

I lägenheten gjordes också den fruktansvärda upptäckten vad det var han kokat för något i grytan. En av poliserna som var på plats säger att han först inte kunde tro sina ögon.

– Först trodde jag det var någon form av skämt… Halloween eller så. När jag lade ihop två och två insåg jag att det inte var ett skämt. Det fanns en stor blodpöl precis under kylen, berättar han.


Bildkälla: Facebook

Det tog polisen fyra dagar att städa upp lägenheten där mordet skedde. Nu ska det utredas vad för roll polisens ingripande kunde ha spelat i Volkes död, skriver Daily Mail.

Har du tankar runt självmord eller psykisk ohälsa kan du alltid ringa till Minds självmordslinje på 90101 eller på deras chatt.

Nyheter24 har tidigare skrivit om barnen som mördat. Du kan se mer i klippet under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Mer:

Videon visar Paige, 15, sista stund – nu berättar mamman detaljerna om mordet