Föräldrarna låg medvetslösa på golvet när den lille pojken gav sig ut för att rädda dem.
1 av 3
Föräldrarna låg medvetslösa på golvet när den lille pojken gav sig ut för att rädda dem. - Foto: Polisen
Han gick hem till sin styvfarfar.
2 av 3
Han gick hem till sin styvfarfar. - Foto: TT
Han hyllas nu som en hjälte.
3 av 3
Han hyllas nu som en hjälte. - Foto: TT

5-åring räddade sina föräldrar – efter att de överdoserat heroin

Den femårige pojken gick ensam i flera kvarter för att få hjälp efter att han sett sina föräldrar överdosera heroin framför honom.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den femårige pojken såg sina föräldrar överdosera heroin framför honom och hans tre månader gamla lillasyster. Föräldrarna låg medvetslösa på golvet i familjens hem i Ohio, USA, skriver Daily Mail.

Pojken ska då ha gett sig ut barfota klockan halv sex på morgonen och gått hem till sin styvfarfar Kenneth Currey. När han väl var framme sade han till Currey att hans föräldrar var döda.

Currey begav sig då genast till familjens hem där han fann föräldrarna Lee Johnson och Chelsie Marshall medvetslösa på golvet med deras tre månader gamla dotter låg fastspänd i en bilbarnstol.

Han ringde då 911. Det tog 14 doser av läkemedlet Narcan, som hämmar opiater, för att Marshall skulle återfå medvetandet. När båda föräldrarna vaknat igen ska de ha betett sig som att det inte var en så stor grej.

Currey säger till lokala medier att han är otroligt stolt över pojken för hans snabbtänkthet, trots att hela historien är en extrem tragedi.


Bildkälla: TT

Polischefen Rodney Muterspaw säger att han vill uppmana andra heroinmissbrukare att ta lärdom av historien.

– Folk som gör det här, ni skadar inte bara er själva, ni skadar era familjer och era barn. Jag menar, det här kunde gått riktigt illa för två barn som inte förtjänar det, säger han till WLWT 5.

Föräldrarna står nu åtalade för att ha utsatt barn för fara och för innehav av narkotika. Barnen tas nu omhand av släktingar, skriver Daily Mail.

Nyheter24 har tidigare skrivit om mannen som överdoserade heroin nio gånger, men lyckades vända det och nu lever som miljonär. Du kan se mer om det i klippet under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
Har du provat droger?
Tack för din röst!