Här är offren som förlorade sina liv till terrorn i Manchester

Än så länge har 22 personer identifieras som döda efter den misstänkta terrorattacken efter Ariana Grande-konserten i Manchester.


I tisdags kväll, cirka 23.30, gick glada fans ut från Manchester Arena. De hade precis sett Ariana Grande uppträda. Helt plötsligt hördes en enorm smäll. En hemmagjord bomb med bland annat spikar och muttrar hade exploderat utanför arenan.

Uppemot 20 000 personer ska ha befunnit sig på plats. Polisen började utreda bombningen som en terrorattack och den misstänkte terroristen identifierades senare som 22-årige Salman Abedi som uppges ha hört till terrorsekten IS.

22 personer har bekräftats som döda, samt minst 59 uppges vara skadade. Flera personer saknas fortfarande efter attacken. Här är personerna som identifierats som döda:

Olivia Campbell, 15

Facebook

Tidigt på onsdagsmorgonen gick Olivias mamma Charlotte ut på Facebook och skrev att hennes "älskade fantastiska tjej" hade dött. "Gå och sjung med änglarna och fortsätt få din mamma som älskar dig så mycket att le", skrev hon bland annat.

Facebook

Olivia var, likt många andra, efterlyst på sociala medier innan hon kunde bekräftas som död, uppger Guardian. Hon gick på högstadiet och bodde i Bury utanför Manchester.

Saffie Rose Roussos, 8

Saffie är det yngsta identifierade offret efter attacken. Hon bodde nära Preston i Lancashire och var ett stort fan av Ariana Grande.

Facebook

Hon var på konserten tillsammans med sin mamma och syster som båda vårdas just nu på sjukhus. Hennes lärare Chris Upton skriver i ett uttalande, enligt Guardian, att Saffie Rose var "älskad av alla och hennes värme kommer alltid att leva kvar".

AP/TT

Georgina Callander, 18

Georgina pluggade till socionom på Runshaw College i Lancashire och älskade verkligen Ariana Grande. Hennes sista meddelande skrev hon på Twitter och det löd: "SO EXCITED TO SEE YOU TOMORROW".

Instagram

Instagram fanns sedan tidigare en bild på henne och idolen. Efter att hon bekräftats som död så startades en insamling till hennes begravning. På hennes Facebook skrev en vän att hon var "en av de snällaste och vackraste människor som jag hade äran att få vara vän med". Georgina var första offret att identifieras.

Martyn Hett, 29

Den 29-årige kommunikatören bekräftades på onsdagen som död av vänner och familj. Hans bästa vän skrev att "den ikoniske och vackre Martyn har lämnat oss. Han lämnade världen som han levde – i uppmärksamhetens centrum. Jag kommer alltid älska dig".

Instagram

Martyn jobbade också som skribent för brittiske gaymagasinet Attitude som skrivit en rörande hyllning på sin sajt.

John Atkinson, 28

Enligt Manchester Evening News var det 28-åringens vänner som bekräftade hans död. Snabbt startades en insamling till hans begravning och har i dagsläget samlat ihop över 4 000 pund (cirka 45 000 kronor).

Facebook

En av hennes vänner skrev på Facebook: "Jag har känt honom sedan han var liten. Vila i frid". Enligt CBS News skickade en dansförening som John var aktiv i en rörande hälsning där han beskrevs som älskad av kurskamrater.

Kelly Brewster, 32

Kelly från Sheffield var efterlyst på Facebook tills hennes partner Ian Winslow skrev att hon "gått bort efter terrorattacken."

Facebook

Han avslutar inlägget med att skriva att hon var "lyckligare än någonsin och vi hade så många planer tillsammans. Min dotter kommer bli lika förstörd som vi alla redan är", skriver brittiska Metro.

Alison Howe, 45

Alison, som kommer från Royton i Manchester, stod utanför arenan tillsammans med sin kompis Lisa Lees för att vänta på att deras barn skulle komma ut från konserten. Båda två dog i attentatet.

Facebook

På Facebook skrev en familjemedlem om Alison: "De tog en fantastiskt mamma och styvmamma från oss – hon var bara fantastisk", enligt Guardian.

Lisa Lees

Lisa väntade tillsammans med kompisen Alison på att deras döttrar skulle komma ut när den misstänkte terroristen slog till.

Facebook

På Facebook annonserade hennes bror, Lee Hunter, att hon var en av de döda: "Lisa är borta, men inte glömd. Jag älskar dig".

Marcin och Anjelika Klis

Det gifta paret Klis från Manchester bekräftades efter attentatet som döda efter att ha besökt konserten, skriver brittiska Metro. Kort innan konserten tog paret en sista bild tillsammans.

Facebook

Bilden delades senare av deras 20-åriga dotter som efterlyste sina föräldrar fram tills att deras död kunde bekräftas.

Megan Hurley

Även Megans vänner och familj startade en insamling i hennes ära, skriver brittiska Metro.

Målet var 3 000 pund, men redan efter en dag hade målet krossats med över 4 000 (cirka 45 000 kronor) pund insamlat.

Jane Tweddle-Taylor, 50

Jane skulle hämta sin kompis dotter när bomben smällde utanför arenan i Manchester. Hon bekräftades som död på onsdagen, skriver brittiske Metro.

50-åringen jobbade som receptionist på en skola i Blackpool.

En ej namngiven polis

På onsdagseftermiddagen framkom att ett av offren var en polis. Det bekräftades på en pressträff, skriver SVT Nyheter.

Fortfarande saknas flera personer som är efterlysta av nära och kära.

Läs också om offren som förlorade sina liv efter terrorn i Stockholm.

/
/
Senaste nytt

Kinnevik säljer Tele2

Fler dör med skulder hos Kronofogden

Antalet personer som dör skuldsatta har ökat under de senaste åren. De har ofta dragits med skulderna en stor del av sitt liv, enligt Kronofogden.

Morgonens nyheter 26 februari

Här är morgonens nyheter i korthet.

Knivsta: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på länväg 273.", skriver polisen på sin hemsida.

Knivsta: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i tvåvåningsbyggnad.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Fagersta

1 timme sedan
"Bil voltat på riksväg 66.", skriver polisen på sin hemsida.