Gustav tog bilden som bevisar att människor är riktigt hemska

Den här bilden visar tydligt att människan inte tar hand om vår jord på rätt sätt.


Isarna smälter, plast tar över haven och tigrarna blir bara färre. Det står så illa till med vår jord att det är svårt att ta in. Men Gustav Foldorf, 18, tog en enkel bild som visade problemet tydligt.

På bilden syns en fågel i sitt näste. Men nästet är inte som vilket annat. Det ligger extremt mycket skräp runt omkring nästet fastän det, enligt Gustav, stod papperskorgar precis bredvid. Mestadels platsförpackningar, skriver Dagens Dk.

– Den stackars fågeln hade knappast inrett sitt eget näste med skumplast och plastförpackningar. Om personer bara kunde slänga skräpet i papperskorgen, säger Gustav till Dagens.

Bildkälla: Facebook

För Gustav själv så var bilden en ögonöppnare. Till Dagens Dk säger han såhär:

– Jag själv har varit ganska ovetande om föroreningar i naturen, för mig verkade det så långt bort. Det blev en ögonöppnare för mig när jag såg att vi hade det så skräpigt precis där vi bodde.

Att slänga skräp på marken är inget han tänker göra om i första taget.

– Jag har slängt tuggummi på marken förut, men nu när man ser något så extremt går det upp för en. Från och med nu åker allt skräp ner i papperskorgen.

Han la upp bilden i en grupp på Facebook där den blev väldigt uppmärksammad. Bilden fick kommentarer som:

– Människor är riktiga svin.

Och ja en kan ju nästan hålla med.

Se videon där en polis räddar ett rådjur och hyllas som hjälte

Läs också om vilka länder som är de mest miljövänliga

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tänker du på miljön?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.

FN: Israeliska styrkor deltar i bosättarvåld

Israeliska styrkor stödjer och deltar aktivt i attacker mot palestinier på ockuperade Västbanken, slår FN:s råd för mänskliga rättigheter fast. Det måste upphöra omedelbart, betonar de.

Dags att söka för tågluff i EU

Född mellan den 1 juli 2005 och 30 juni 2006? Då är det dags att söka någon av de 35 000 gratisbiljetter som EU delar ut i senaste omgången av Discover EU – systemet för att få unga européer att resa och träffas.

Patient började brinna i ansiktet under operation

Under en stämbandsoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Solna började en patient att brinna, rapporterar SVT Nyheter. Operationen, som skedde under förra året, gjordes med laser.