Marcus, 18, köpte en ny ring – det kostade honom nästan fingret

Paniken var stor när 18-årige Marcus inte fick av ringen. Efter flera timmar på akuten så gick ringen att få av, men det ser obehagligt ut.


18-årige Marcus Dyrseth från Horen i Norge hade köpt en vanlig stålring från en klädaffär. Men när han hade haft på sig den ett tag så kom paniken smygandes – ringen gick inte att få av. Inte ens med hjälp av diskmedel eller olika salvor.

Facebook

Efter ett tag hade all känsel i fingret försvunnit och snabbt skyndade sig 18-åringen med sin mamma Hilde Elisabeth Dyrseth till akutsjukhuset där de fick spendera flera timmar. För norska Dagbladet berättade mamman att läkarna inte lyckades att få av ringen på första försöket.

Facebook

Verktyget de använde var gjord för att få av smycken som sitter för tajt, men eftersom det var en tjockare stålring så gick det bara inte. Till slut plockade läkarna fram vinkelslipen.

Så här såg fingret ut efter ringen till slut gick att ta av:

Klicka för att visa
Facebook

Efter att ha blivit uppmanade från sjukhuset så skrev mamman en varning på Facebook.

"Det kan verka som en liten och oskyldig sak, men under de fyra timmarna det tog innan de fick av den var läkarna rädda för att fingret skulle förlora all blodcirkulation", skriver mamman bland annat i sitt Facebook-inlägg som delats över 6 000 gånger.

Facebook

Huden är helt borta från där ringen satt, förmodligen på grund av värmen från vinkelslipen. Nu äter 18-årige Marcus antibiotika och smärtlindrande för att minska risken för infektion, skriver Dagbladet.

Läs också varför föräldrar varnar för den "nya trenden" som kan orsaka allvarliga skador. Eller läs varför du inte ska svara om du fått ett missat samtalet från det här numret.

TV: Allt fler drabbas av avokadohand – borde det finnas en varning?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har något liknande hänt dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.