Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marcus, 18, köpte en ny ring – det kostade honom nästan fingret

- 05/06/2017, 12:49 -
Marcus ring fastnade.
1 av 4

Marcus ring fastnade.

Facebook

Efteråt såg det ut så här.
2 av 4

Efteråt såg det ut så här.

Facebook

18-åringen fick panik.
3 av 4

18-åringen fick panik.

Facebook

Nu går hans mamma ut för att varna andra.
4 av 4

Nu går hans mamma ut för att varna andra.

Facebook

Paniken var stor när 18-årige Marcus inte fick av ringen. Efter flera timmar på akuten så gick ringen att få av, men det ser obehagligt ut.

18-årige Marcus Dyrseth från Horen i Norge hade köpt en vanlig stålring från en klädaffär. Men när han hade haft på sig den ett tag så kom paniken smygandes – ringen gick inte att få av. Inte ens med hjälp av diskmedel eller olika salvor.

Facebook

Efter ett tag hade all känsel i fingret försvunnit och snabbt skyndade sig 18-åringen med sin mamma Hilde Elisabeth Dyrseth till akutsjukhuset där de fick spendera flera timmar. För norska Dagbladet berättade mamman att läkarna inte lyckades att få av ringen på första försöket.

Facebook

Verktyget de använde var gjord för att få av smycken som sitter för tajt, men eftersom det var en tjockare stålring så gick det bara inte. Till slut plockade läkarna fram vinkelslipen.

Så här såg fingret ut efter ringen till slut gick att ta av:

Klicka för att visa
Facebook

Efter att ha blivit uppmanade från sjukhuset så skrev mamman en varning på Facebook.

"Det kan verka som en liten och oskyldig sak, men under de fyra timmarna det tog innan de fick av den var läkarna rädda för att fingret skulle förlora all blodcirkulation", skriver mamman bland annat i sitt Facebook-inlägg som delats över 6 000 gånger.

Facebook

Huden är helt borta från där ringen satt, förmodligen på grund av värmen från vinkelslipen. Nu äter 18-årige Marcus antibiotika och smärtlindrande för att minska risken för infektion, skriver Dagbladet.

Läs också varför föräldrar varnar för den "nya trenden" som kan orsaka allvarliga skador. Eller läs varför du inte ska svara om du fått ett missat samtalet från det här numret.

TV: Allt fler drabbas av avokadohand – borde det finnas en varning?

Har något liknande hänt dig?