Tisdag 20 Apr
Stockholm

Carina fick en chock när hon såg vad SAS gjorde med väskorna

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Carina hade precis landat på Köpenhamns flygplats Kastrup när hon såg något som fick henne att ta fram sin mobil och börja filma.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla som flugit någon gång känner nog igen att man inte riktigt vet i vilket skick ens väska kommer vara i när man kommer fram.

En person som fick se varför denna oro finns var Carina från Danmark. Hon hade just landat på Kastrup när hon fick syn på något märkligt genom flygplatsfönstret

I bagageutrymmet på ett SAS-plan satt en bagagehanterare på knä och knuffade ner väskor i en bagagevagn flera meter nedanför. 

Hon bestämde sig för att dela videon på SAS Facebook-sida för att uppmärksamma bolaget på hur deras passagerares väskor hanterades. 

"Har just landat i CPH från OTP. Så här ser bagagehanteringen ut i granngaten. Vid D103. Är det standard?", skriver hon i inlägget. 

Carina förklarar för danska BT att hon inte alls är intresserad av att hänga ut personen som arbetade med väskorna, utan bara vill göra folk uppmärksamma. 

– Jag vill gärna visa SAS vilka förhållanden de låter sina medarbetare arbeta under, som jag inte anser är acceptabelt. Den här behandlingen av bagaget är verkligen inte acceptabel varken för passagerare eller personal, säger hon. 

Bildkälla: Faksimil Facebook

Som tur var skadades inte Carinas eget bagage, men hennes video har blivit rätt uppmärksammad. Sedan den lades upp på har den fått 83 000 visningar. Och i kommentarsfältet är det många som är upprörda. 

SAS har nu svarat på inlägget och skriver: 

"Hej Carina ! Vi har tagit detta vidare till våra kollegor som är ansvariga för SAS bagagehantering. Detta är naturligtvis inte standard och inte OK. Med vänliga hälsningar Ewamay"

– Jag trodde jag skulle få ett surt svar tillbaka från SAS. Jag hade inte förväntat mig den positiva responsen. 

Hon berättar också att hon tycker det är fel av SAS att göra på det här sättet eftersom passagerarna dels betalar lite extra för att åka med bolaget, och behöver dessutom betala extra för att checka in sitt bagage på flyget. 

– Jag tycker att man kan förvänta sig att ens väska återfås i samma skick som när man lämnade in den, säger hon till BT

Bildkälla: TT

Se Carinas video i spelaren ovan. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har din väska förstörts när du flugit?
Tack för din röst!
Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela