Enligt den ryske prästen påverkar rakning mäns sexualitet.
1 av 3
Enligt den ryske prästen påverkar rakning mäns sexualitet. - Foto: Faksimil Youtube/Shutterstock/Pixabay
Han menar att det går emot Guds skapelse.
2 av 3
Han menar att det går emot Guds skapelse. - Foto: Pixabay
Därför uppmanar han alla män att sluta raka sig.
3 av 3
Därför uppmanar han alla män att sluta raka sig. - Foto: Shutterstock

Rysk präst: Att raka sig kan leda till homosexualitet

Den ryske prästen från den ryskortodoxa kyrkan Old Believer Church menar att skägg mer eller mindre skyddar från homosexualitet.


Den ryske prästen Metropolitan Kornily uppmanar alla män att inte gå emot Guds skapelse genom att raka sig, det skriver Independent.

I en intervju säger han bland annat att män borde sluta raka sig för att skydda sig från att bli homosexuella. 

– Gud gav oss regler. Det står skrivet att Gud skapade alla män med skägg. Västvärlden har helt fallit ifrån det konceptet. Men det här är klart: ikonerna och Jesus kan vi inte ens tänka oss utan skägg. Man ska inte sätta sig emot sin skapare, det har varit fruktansvärt att se mäns hår- och och klädstil förändras. 

Han menar också att rakning för människan bort från vad som är "kyrkligt och heligt". Han kopplar också samman homosexualitet med mäns avsaknad av skägg. Enligt honom kan rakning således kopplas samman med att antalet homosexuella i Ryssland ökar. 

Den kyrka som Kornily tillhör har tidigare kritiserats för att ha tvingat homosexuella män att genomgå en rening. The Guardian publicerade bland annat fyra mäns vittnesmål om hur de blivit utsatta för elchocker i speciella "reningsläger", skriver Independent.

Ja, homofobi verkar det fortfarande finnas en hel del av i samhället. Här är bland annat ett nytt, riktigt obehagligt, spel där man kastar homosexuella från tak. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rakad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.