Tre självmord har rapporteras sedan januari.
1 av 3
Tre självmord har rapporteras sedan januari. - Foto: Cbcnews/Google maps
Jolynn Winter, 12, och Chantel Fox, 12, begick båda självmord i januari. Kvar finns Chantels tvillingsyster.
2 av 3
Jolynn Winter, 12, och Chantel Fox, 12, begick båda självmord i januari. Kvar finns Chantels tvillingsyster. - Foto: Cbcnews/Privat
Det är i det lilla lantbrukarsamhället Wapekeka i Ontario, som huvudsakligen befolkas av Kanadas urbefolkning de hemska händelserna skett.
3 av 3
Det är i det lilla lantbrukarsamhället Wapekeka i Ontario, som huvudsakligen befolkas av Kanadas urbefolkning de hemska händelserna skett. - Foto: Google maps

Tre flickor döda efter självmordspakt – 40 ungdomar i livsfara

De tre tolvåringarna Jolynn, Chantel och Jenera har alla avslutat sina liv i den lilla småstaden, bara tolv år gamla.


För ungefär ett år sedan inleddes en mörk period i det lilla lantbrukarsamhället Wapekeka i Ontario, Kanada. En självmordsvåg som svept över delstaten har nu kommit att skaka om samhället i dess grundvalar.

Under en loppet av ett halvår har nu tre flickor, ingen äldre än tolv år gammal, tragiskt gått sina öden till möte. I samband med den fruktansvärda självmordspakten tros nu 40 ungdomar, av samhällets 2000 invånare, sväva i direkt livsfara – varför myndigheter nu deklarerat undantagstillstånd i det lilla området, skriver Mirror.

– Det fanns ingen vårdplan. Hon saknade skyddsnät, säger Joshua Frogg, en av invånarna, om Jenera Roundsky, som i förra veckan hittades död i en hockeyrink och blev den tredje flickan i raden att sitt liv, skriver Cbcnews.

Det var i januari som de två andra flickorna Jolynn Winter, och Chantel Fox, med bara några dagars mellanrum tillgrep samma fasansfulla åtgärd.

Jolynn Winter, 12, och Chantel Fox, 12. Kvar finns Chantels tvillingsyster. Bildkälla: Cbcnews/Privat.

I Attawapiskat, ett annat urbefolkningområde i Ontario, kunde Mirror i förra året rapportera att sju procent av befolkningen försökt begå självmord. 

– Vi är i mitten av april, och redan har vi sett 35 självmordsförsök denna månad. I mars var det 28 stycken. Vi kan helt enkelt inte hantera detta, sa Bruce Shisheesh, stadens överhuvud, till tidningen då.

Samtidigt kunde en självmordspakt involverande 13 ungdomar stoppas, där en nioåring fanns bland de yngsta.

Kanadas regering har nu bistått med över, motsvarande, tre miljoner kronor för att hantera självmorden.

Se mer: Här griper polisen en 13-åring självmordsbombare – var påväg mot moské


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan vi göra mer för att motverka självmord?
Tack för din röst!