Varningen inför USA:s klimatpolitik
1 av 3
Världens smartaste forskare, Stephen Hawking varnar för Donald Trumps klimatpolitik. - Foto: TT
Kände fysikern Hawking
2 av 3
Han säger att den kan ha en så pass stor inverkan på jorden att det blir farligt. - Foto: TT
USA:s president Trump
3 av 3
Jorden kan till och med bli Venus. - Foto: TT

Hawking varnar Trump: "Jorden kommer bli 250 grader varm"

Stephen Hawking varnar för Donald Trumps klimatpolitik och säger att den kan göra så att jorden blir till Venus.


Tidigare i år bestämde sig Donald Trump för att gå ur Paris klimatavtal. Något som väckt kritik från alla jordens hörn. Nu säger Stephen Hawking, en av världens mest framstående forskare och typ den smartaste personen på jorden, att beslutet kan lämna permanenta skador på jorden. 

I en intervju med Huffington Post sa forskaren så här: 

– Vi är på gränsen till en global uppvärmning som inte går att ta tillbaka. Trumps handling kan göra så att jorden trycks över gränsen och blir som Venus med en temperatur på 250 grader och där det regnar syra.

Hawking varnar för de skadliga effekterna av USA:s klimatpolitik. Bild: TT

Stephen Hawking har tidigare sagt att han inte känner sig välkommen i USA eftersom att han anser att Trump för en anti-vetenskapsagenda, skriver The Huffington Post.

Det är minst sagt oroväckande när det kommer från världens smartaste forskare. 

Se videon på 6 udda vanor som Donald Trump har:

/
Senaste nytt

Riksrevisionen: "Avveckla Allmänna arvsfonden"

Fortsatta problem på Skatteverkets hemsida

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Oväntat stort vinstlyft för Scania-ägaren

Lastbilstillverkaren Scanias ägare Traton redovisar ett justerat rörelseresultat på 4,03 miljarder euro för 2023. Det kan jämföras med 2,07 miljarder euro under 2022. Vinstlyftet var större än väntat. Analytiker hade räknat med en vinst på 3,89 miljarder i fjol.

Stabilt läge för skottskadad man i galleria

Polisens utredning efter en skottlossning i en galleria i stadsdelen Hageby Norrköping har fortsatt hela natten. Mannen som hittades skadad i gallerian är i 25-årsåldern, enligt Sveriges Radio P4 Östergötland. Hans tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.

Flying Tiger jagar ny delägare

Den danska butikskedjan Flying Tiger Copenhagen, med omkring 900 butiker i Europa, har anlitat investmentbanken Carnegie för att försöka hitta en ny delägare, rapporterar den danska affärstidningen Børsen med hänvisning till källor.

Lut läcker från pappersbruk: "Har nått sjön"

En stor lutläcka från Billingsfors bruk är fortfarande inte under kontroll. Under natten mot tisdagen inträffade dessutom ytterligare en läcka.