En kvinna fick 1989 syn på något märkligt på marken utanför sin lokala matvarubutik i Port St. Joe i Florida.
En kvinna fick 1989 syn på något märkligt på marken utanför sin lokala matvarubutik i Port St. Joe i Florida. - Foto: Wikimedia

Kvinna hittade polaroidbild som förbryllat polisen i 28 år

1989 hittade en kvinna en mystisk polaroidbild föreställande två ungdomar med munkavle. 28 år senare förbryllade den fortfarande polisen.


En kvinna fick 1989 syn på något märkligt på marken utanför sin lokala matvarubutik i Port St. Joe i Florida. Det visade sig vara en ensam polaroidbild. På fotot syns två ungdomar liggandes bakbundna med tejp över munnen i vad som verkar vara en skåpbil, skriver Unilad. 

Polisen öppnade direkt en utredning för fallet, men det fanns inte mycket att gå på då foto var så mörkt att det inte gick att se var ungdomarna befann sig. Den enda ledtråden som fanns var en vit skåpbil som befunnit sig på platsen. 

Men pojken och flickan på bilderna förblev oidentifierade, vilket gjorde att fallet inte löstes. 

Bildkälla: Wikimedia

Till sist offentliggjorde polisen bilden. Flera familjer hörde av sig och sade sig känna igen barnen på bilden. En av dem var mamman till en 19-årig tjej vid namn Tara Calico.

Tara hade försvunnit när hon var på väg hem i delstaten New Mexco 1988. På platsen där hon försvunnit fann man delar av hennes Sony Walkman och en kassett. 

När Taras mamma träffat polisen i Florida och tittat på bilden blev hon övertygad om att flickan var Tara, trots att hon förändrats utseendemässigt under ett år och var osminkad på bilden. 

Bildkälla: Wikimedia

Efter att polisen analyserat vilken typ av film som använts till polaroidkameran kom de fram till att bilden måste ha blivit tagen efter maj 1989, eftersom den typ av film som använts inte varit tillgänglig innan dess. 

Detta gav Taras mamma nytt hopp om att dottern levde. Scotland Yard höll med Taras mamma om att det otvivelaktigt var Tara på bilden, men amerikanska FBI avfärdade bevisen som ofullständiga. 

Tyvärr förblev fallet olöst, och är än idag, så om det var Tara på bilden, eller vad hennes öde blev vet ingen, skriver Unilad

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du flickan på bilden är Tara Calico?
Tack för din röst!