Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggaren anklagas för att fejka sina resebilder – är de redigerade?

- 17/07/2017, 08:42 -

Resebloggaren Amelia Liana har 450 000 följare på Instagram och uppdaterar flitigt med drömresmål - nu har hon anklagats för att fuska

Den 26-åriga londonbon Amelia Liana reser land och rike runt, hon har en väldigt produktiv reseblogg samt har en bit över 450 000 följare på Instagram. 

Nu har hon stött på kritik från journalister och bloggläsare. Hon anklagas nämligen för att lägga ut fejkade bilder på sin Instagram

Till exempel saknas Freedom Tower i New York. Inga turister syns heller vid Taj Mahal och städers skylines ser  liksom för bra ut för att vara sanna. 

Instagram-stjärnan hånas nu för bilderna från några av hennes mest fantastiska resor – resor som hon alltså kanske aldrig varit på. Bilden som fått flest reaktioner är den här, från ett fönster i New York. 

Amelia Liana anklagas för att photoshopa bilden från New York.Instagram

Följare till bloggaren reagerade på bilden, som lades upp den 25 maj i år, för att den saknar Freedom Tower, en byggnad som byggdes för lite mer än fyra år sedan. 

I ett uttalande till The Times säger bloggaren själv att hon aldrig skulle "fejka bilder" och att hon varit på samtliga av de resmål hon tar foton ifrån. Men nu har den kritiserade bilden från New York mystiskt försvunnit från hennes Instagram. Sammanträffande? 

Amelia har fått massvis med kommentarer där personer ifrågasätter hennes redigeringskunskaper och menar att det är löjligt. Experter från tidningen The Times bildredaktion menar att flera av hennes bilder är redigerade och att många är gamla bilder med hennes kropp inklistrad. 

26-åringen bor i London och New York vilket är platser där många av inläggen kommer ifrån. Ta en titt i bildspelet för att se några av de bilder som skapat reaktioner. 

Har man tur kan man tjäna riktigt bra på att blogga och instagramma – se bara vad svenska bloggaren Kenza tjänar:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är Amelias bilder photoshoppade?