Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rockstjärnan klev av scen för att stoppa misstänkt övergrepp

Rockstjärnan Brendan Ekstrom agerade helt rätt under konserten.
1 av 3

Rockstjärnan Brendan Ekstrom agerade helt rätt under konserten.

Instagram/TT

Han klev ner bland publiken och stoppade ett misstänkt övergrepp.
2 av 3

Han klev ner bland publiken och stoppade ett misstänkt övergrepp.

TT

Ekstrom är gitarrist i det alternativa rockbandet Circa Survive.
3 av 3

Ekstrom är gitarrist i det alternativa rockbandet Circa Survive.

Instagram

Nyheter | 29/07/2017 15:36

Gitarristen i bandet Circa Survive såg en misstänkt scen utspela sig från scenen. Då gjorde han det enda rätta och klev ner bland publiken.

Under sommaren har det rapporterats mycket om övergrepp och sexuella trakasserier i publikhaven på konserter. Bland annat blev det en världsnyhet när Emma Knyckare meddelade att hon skulle starta en festival – enbart för kvinnor.

Men vad har egentligen själva musikerna för roll i att stoppa övergreppen? Ingen alls, går det att hävda. Men frågar du gitarristen Brendan Ekstrom från rockbandet Circa Survive håller han nog definitivt inte med.

Under en konsert i Missouri i förra veckan chockade han nämligen en hel publik då han plötsligt la ifrån sig gitarren och klev ned från scenen. Anledningen?

Från scenen där han stod såg han ett misstänkt övergrepp utspela sig mitt framför ögonen på alla.

– Under nästan en hel låt såg jag en snubbe stå bakom en tjej och flörta och försöka kyssa henne. Det var svårt att avgöra vad som egentligen pågick, skriver han på Twitter.

Brendan Ekstrom Bildkälla: Instagram

Rockstjärnan beskriver att hon först verkade okej med hans närmanden. Men när han såg att hon knuffade bort hans ansikte och händer en andra gång blev det droppen för Brendan, som gick iväg för att tillkalla vakter.

När vakten inte kunde se var någonstans händelsen pågick bestämde sig Brendan att agera på egen hand.

– Jag klev av scenen och gick rakt mot dem, med hjärnan i ett virrvarr av känslor. Vakten följde efter. Mannen blev förstummad när jag kom fram, som om ingenting var fel.

Därefter ingrep vakten, och gitarristen klev tillbaka upp på scenen. Han beskriver själv att han inte vet vad som hände efteråt.

– Kanske var de i ett förhållande. Kanske inte. Oavsett så var det jag såg från scenen stötande.

– Det var inte gulligt. Det var oroväckande. Jag är nästan 40 år gammal och jag vet att flörtande inte ser ut på det sättet, avslutar han i sin serie tweets.

I Sverige har organisationen Nattskiftet tagit upp kampen mot sexuella övergrepp på konserter med sin satsning #360trygghet. Syftet är att "få konsertbesökare att höja blicken, börja agera som aktiva medmänniskor och agera trygghetsskapande åt varandra". Deras arbete går att läsa mer om här.

Daily Dot var först med att rapportera om händelsen.

En annan som kämpar mot övergrepp är profilen Linnea Claeson. Se mer här:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

no title