Måndag 29 Nov
Stockholm

8 saker du bara måste göra när du är i New York

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Planerar du en resa till staden som aldrig sover? Här är åtta mindre turistiga saker att göra i New York som du inte får missa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. The Back Room
102 Norfolk St.

Hört talas om speakeasy-barer? Det här är en av två barer som var igång under förbudstiden i USA. Här kan du dricka ur tekoppar och njuta av den mystiska stämningen – om du hittar ingången vill säga. Hela grejen med speakeasies är nämligen att de är gömda! 

2. Pietro Nolita
174 Elizabeth St. 

Gillar du rosa är den här restaurangen ett måste. Den är nämligen helt rosa! Oavsett om du är sugen på brunch, lunch, middag eller bara ett par drinkar kommer du att hitta något som passar dig. 


Bildkälla: Instagram/pietronolita.

3. Upright Citizens Brigade Theatre
153 East 3rd St.

Om du börjat tröttna på New Yorks uteliv kan du bryta av med att gå på stand-up i stället. Det här är ett mycket prisvänligt alternativ som passar lika bra en tråkig vardagskväll som en händelserik lördagskväll. 

4. Brooklyn Bazaar
150 Greenpoint Ave, Brooklyn.

Här kan du göra allt från att äta middag och slå klackarna i taket till att köra karaoke, spela arkadspel och pingis. Åk hit med dina närmaste kompisar eller lär känna nya människor på plats – oavsett vad så är du redo för en kväll du sent kommer glömma. 


Bildkälla: Brooklyn Bazaar/Scott Heins. 

4. Avocaderia
Industry City Food Hall, 254 36th St. Brooklyn

Tycker du att avokado är det bästa som finns? I så fall kan du gå hit för att stilla dina avokadocravings. Hela menyn innehåller nämligen avokado och restaurangen är väldigt instagramvänligt.

6. Bio med drinkar och mat

I Brooklyn finns det gott om biosalonger där du även kan få drinkar och mat till popcornen. Till exempel Nitehawk Cinema (136 Metropolitan Ave) eller Syndicated (40 Bogart Street). Det här är ett måste för alla som tycker att mat och bio är den bästa kombon! 

Bildkälla: Nitehawk Cinema/Gabi Porter.

7. McNally Jackson Books 
52 Prince St.

Om du är en bokälskare kommer du känna dig som hemma här. Bokhandeln har ett tillhörande café där du kan njuta extra mycket av dina inhandlade favoriter. Det finns stor risk för att du kommer ut därifrån med ett halvt bibliotek. 

8. Linbana till Roosevelt Island
E 59th St. & 2nd Avenue

Trött på att se New York från Empire State Building och Top of the Rock? Ta linbanan över till Roosevelt Island och få ett annat perspektiv på staden. Att åka linbana ingår i metrokortet om du har Unlimited Ride MetroCard, annars kostar det lika mycket som att åka buss eller tunnelbana. 


Bildkälla: TT/Beth J. Harpaz.

Vill du åka till New York?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela