När Amanda fick reda på att hon hade cancer fick paret även reda på att de inte skulle kunna få barn.
1 av 2
När Amanda fick reda på att hon hade cancer fick paret även reda på att de inte skulle kunna få barn. - Foto: Privat
Idag bär Rachel på hennes mans systers barn.
2 av 2
Idag bär Rachel på hennes mans systers barn. - Foto: Privat

Rachel, 31, bär på sin mans systers barn: "Tacksam"

När Amanda fick reda på att hon hade cancer fick paret även reda på att de inte skulle kunna få barn.


Att ställa upp för familjen är viktigt, någon som verkligen har gjort det är Rachel Wilcox från USA som bär på sin mans systers barn.

Amanda Patterson fick reda på att hon hade cancer i oktober 2014 och när hon och hennes pojkvän Reid var på sjukhuset fick de även reda på att Amanda inte skulle kunna få barn. Vid det tillfället bara paret bara varit tillsammans ett kort tag. 

– Jag sa till honom att om han ville ut ur förhållande, så kunde han lämnade mig. Eftersom att inte kunna få barn kan vara avgörande för en del. Men han sa at han älskade mig och ville vara kvar, säger Amanda till Mirror. 

Vid den tidpunkten var Rachel gravid för tredje gången och berättade för sin läkare om Amanda och Reids situation vid en graviditetskontroll


Bildkälla: Privat

– Du skulle kunna bli surrogat sa hon och jag skrattade. Jag hade redan sagt till alla att den tredje graviditeten skulle bli min sista, berättar Rachel. 

Rachel hade varit tillsammans med Amandas bror Micah länge och de hade under åren blivit mer om bästa vänner. Eftersom Amanda var sjuk så bedömdes de inte som lämpliga adoptivföräldrar, men då kom Rachel på läkarens förslag förra året. 

– Först sa de att de aldrig skulle be mig att göra något sådant men jag berättade för dem att jag var en idealisk person att göra det.

Några dagar senare hade de bestämt sig att Rachel skulle bli deras surrogat och idag är Rachel gravid i vecka 31. 

– Det finns inga ord som kan förklara hur tacksam jag är. Rachel är den mest osjälviska personen jag känner.Hon har offrat så mycket för oss och vi kommer aldrig att kunna tacka henne tillräckligt, berättar Amanda för Mirror

TV: Hon är Australiens yngsta mamma – gravid med sitt andra barn

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn?
Tack för din röst!