Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jess var vegetarian i 16 år – det här hände när hon åt kött

Nyheter | 09/08/2017 11:09

Jess blev vegetarian när hon var 14 år gammal. Men 16 år senare bestämde hon sig för att prova äta kött igen som ett experiment.

När Jess Catcher var 14 år gammal tog hon ett beslut att sluta äta kött och bli vegetarian. I 16 år åt hon inget kött fram tills nyligen då hon bestämde sig för att utföra ett litet experiment, något hon skriver om på Little things. 

Under en vecka skulle hon äta kött för att se så att hon verkligen inte gick miste om något som vegetarian. Jess skriver att hon var orolig över hur hennes kropp skulle reagera när den fick i sig kött igen.

"Jag ville verkligen inte att jag skulle bli sjuk bara för att jag skulle göra ett experiment. Men jag blev faktiskt förvånad över hur min kropp hanterade en hel vecka med kött." skriver Jess. 

På sin Instagram dokumenterade Jess veckan och första dagen på experimentet åt hon en baconmacka, något som hon inte gillade riktigt. Dagen efter det så stod Chorizo-tacos på menyn, och det fick bra betyg. 


Bildkälla: Instagram

På veckans tredje dag så åt hon kyckling och grillade revbenspjäll. Fjärde dagen åt hon kyckling och våfflor – något som verkligen gick hem hos Jess. 

Det var även första rätten hon inte blev illamående av. "Det var bara så jäkla gott och friterat till perfektion”

Dagen därpå blev det lamm och ris och sjätte dagen åt hon glaserade kycklingvingar. Sista dagen åt hon hamburgare och varmkorv, men kunde hon inte riktigt tvinga i sig mer kött även om hon skriver att maten säkert smakade bra. 

Efter en vecka kände hon att hon hade gått upp i vikt och något som hon även kände av under veckan var illamående. 

Men den absolut största förändringen var i Jess ansikte, för efter en vecka med kött så hade hon fått väldigt mycket akne. I pannan, på hakan och kinderna hade Jess fått blemmor, skriver hon Little things

Bildkälla: Instagram

TV: Restauranger i Stockholm du måste prova om du är vegetarian

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du vegetarian?