Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Restaurang möts av kritik – erbjöd rabatt baserat på bröststorlek

En restaurang i Kina möts av hård kritik.

En restaurang i Kina möts av hård kritik.

TT/Faksimil Twitter/Google Maps

Nyheter | 09/08/2017 12:19

En restaurang i Kina möts av hård kritik efter att de erbjudit kunder rabatt baserat på storleken på deras bröst.

En restaurang i Hangzhou, Kina, ska ha erbjudit kunder mer eller mindre rabatt baserat på deras bröststorlek, rapporterar den kinesiska tidningen Qianjiang Evening Post.

Restaurangen, som heter "Trendy Shrimp", ska ha plocket bort bilden efter att tidningen rapporterade om den i början av augusti, skriver BBC.

Enligt bilden som ska ha stått på restaurangens disk, med "hela staden är ute efter BRÖST" som slogan, ska en a-kupa ska ha gett fem procent rabatt medan som en g-kupa gav 65 procents rabatt på restaurangens mat.

På sociala medier har bilden spridits och lokalbor har rasat över bilden. Klagomål som lämnats till fullmäktige menar att det är diskriminerande mot kvinnor och vulgärt. 

Lan Shenggang, chef på restaurangen, ska dock ha försvarat det och menat att restaurangen fått 20 procent fler kunder. Så här ska han ha sagt till BBC:

– En del av tjejerna vi mötte var väldigt stolta och hade inget att dölja.

TV: Videon avslöjar restaurangägarens rasistiska skämt


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.