Torsdag 5 Aug
Stockholm

Ny dödlig utmaning bland ungdomar – kasta kokande vatten

Polisen har gripit den 12-åriga flickan som påstås vara den som kastade vattnet på 11-åringen.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 11-årig flicka i USA har fått allvarliga brännskador, det efter att hon fått skållande hett vatten på henne som en del av ett utmaning som spridits på internet, enligt polisen i Bronx. 

Flickan, som har identifierats som Jamoneisha Merritt, har fått brännskador i ansiktet, på bröstet, ryggen och axlarna, skriver New York Post. 

Polisen har gripit den 12-åriga flickan som påstås vara den som hällde vattnet. Den hemska utmaningen kallas "hot water challenge" där en person får hett vatten kastat på sig. I andra varianter så dricker personer hett vatten, enligt polisen.

11-åriga Merritt ska ha blivit inbjuden till en övernattning och när hon låg och sov ska en annan flicka ha kastat vattnet på henne. 

Merritt vårdas för tillfället på Harlem Hospital för sina skador och hennes mamma menar att dottern har en olidlig smärta och läkarna låter henne inte skadorna själv än. Till NY1 har mamman sagt att samma flicka som kastade vattnet på Merritt även ha mobbat henne. 

– Hon är väldigt ledsen. Hon förstår inte varför de gjorde det mot henne, hon trodde att de var hennes vänner, ska mamman ha sagt enligt New York Post

Förra månaden dog en 8-årig flicka i Florida efter att ha blivit utmanad av sin kusin att dricka kokande vatten med ett sugrör. 

Läs också om 10 helt galna internetutmaningar som skadat folk allvarligt – eller om den farliga utmaningen som inkluderade sprayburkar och gjorde föräldrar oroliga.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela