- Foto: TT/Google Maps

Ny dödlig utmaning bland ungdomar – kasta kokande vatten

Polisen har gripit den 12-åriga flickan som påstås vara den som kastade vattnet på 11-åringen.


En 11-årig flicka i USA har fått allvarliga brännskador, det efter att hon fått skållande hett vatten på henne som en del av ett utmaning som spridits på internet, enligt polisen i Bronx. 

Flickan, som har identifierats som Jamoneisha Merritt, har fått brännskador i ansiktet, på bröstet, ryggen och axlarna, skriver New York Post. 

Polisen har gripit den 12-åriga flickan som påstås vara den som hällde vattnet. Den hemska utmaningen kallas "hot water challenge" där en person får hett vatten kastat på sig. I andra varianter så dricker personer hett vatten, enligt polisen.

11-åriga Merritt ska ha blivit inbjuden till en övernattning och när hon låg och sov ska en annan flicka ha kastat vattnet på henne. 

Merritt vårdas för tillfället på Harlem Hospital för sina skador och hennes mamma menar att dottern har en olidlig smärta och läkarna låter henne inte skadorna själv än. Till NY1 har mamman sagt att samma flicka som kastade vattnet på Merritt även ha mobbat henne. 

– Hon är väldigt ledsen. Hon förstår inte varför de gjorde det mot henne, hon trodde att de var hennes vänner, ska mamman ha sagt enligt New York Post

Förra månaden dog en 8-årig flicka i Florida efter att ha blivit utmanad av sin kusin att dricka kokande vatten med ett sugrör. 

Läs också om 10 helt galna internetutmaningar som skadat folk allvarligt – eller om den farliga utmaningen som inkluderade sprayburkar och gjorde föräldrar oroliga.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna avled på sjukhus – man mordmisstänkt

En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil dikeskörd utefter E18 när kontrollplats Ölme i riktning mot Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.

När är EU-valet 2024 och vilka får rösta? Här är svaren!

1 timme sedan
När är det EU-val 2024, vilka får rösta och hur såg valresultatet ut år 2019? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta inför det stundande valet.