10 fullkomligt galna och sjuka internetutmaningar vi minns

- 28/01/2016, 23:05 -
Från cinnamon challenge till condom challenge. Internet är en plats för sjuka utmaningar.
1 av 2

Från cinnamon challenge till condom challenge. Internet är en plats för sjuka utmaningar.

GIPHY / NYHETER24

Någon som provade cinnamon challenge?
2 av 2

Någon som provade cinnamon challenge?

GIPHY

Internet är en plats för oss människor att utmana varandra. På gott. Men mest på ont.

1. Silvertejputmaningen (duct tape challenge)


Bildkälla: Youtube

Vi börjar med en hyfsat fräsch utmaning som går ut på att linda in en annan person i silvertejp. Denne ska då försöka ta sig loss. Slutar roligt för vissa men en kille tappade balansen och kraschade rakt in i ett fönster. Han skadades därmed svårt.

2. Kanelutmaningen (cinnamon challenge)


Bildkälla

Det här var poppis under en period. Att äta en sked med kanel på 60 minuter – utan att dricka vatten. Det är sjukt obehagligt. Det kan dessutom leda till skador i halsen och problem med andningen.

3. Kondomutmaningen (condom challenge)

[removed][removed]

Här finns egentligen två stycken utmaningar. Den ena är att snorta en kondom genom näsan – vilket i sig kan vara farligt pga fastnar. Den andra är nyare. Att släppa en kondom fylld med vatten och få den att stanna på någons huvud. Vi på Nyheter24 fick inte till det riktigt...

4. Eldutmaningen (fire challenge)

Observera dumheten i den här. Den blev aldrig riktigt stor och tur är väl det. Man ska alltså tända eld på någon, ofta med hjälp av tändvätska, för att sedan snabbt släcka elden. Det här bidrog till flera brandutryckningar och brännskador...

5. Wasabiutmaningen (wasabi challenge)


De flesta som gjorde utmaningen tog en rejäl dos med wasabi i munnen, andra snortade den. Hur som helst framkallade den ofta kräkningar och ilskna magar.

6. Ölutmaningen


Bildkälla

Det var en period när den här utmaningen tog över hela Sverige. Man fick utmana någon som sedan skulle dricka en öl inom 24 timmar. Kritiserades för att romantisera alkohol bland unga.

7. Cola light och Mentos


Bildkälla

Klassiker. Helt plötsligt var alla forskningsintresserade och släppte Mentos i Cola light. Du vet vad som händer. Det farligaste var när folk försökte dricka direkt ut flaskan bara.

8. Kylie Jenner lip challenge

Många lockades till att få sina läppar att se ut som Kylie Jenners och sög därför tag i shotglas. Många blåmärken och skador följde.

9. Salt- och isutmaningen


Ytterligare en dum utmaning som dessutom är riktigt farlig. Man häller salt någonstans på kroppen för att sedan sätta dit en isbit på. Det skapar en "brännande sensation". Nervskador följde...

10. Planking

Bildkälla

Var inte det här bara fånigt? Utmaningen gick till så att man lägger sig raklång, likt en planka, någonstans. Ofta på absurda ställen. Självklart ska någon förstöra det roliga och "planka" på livsfarliga ställen som också kostade en man livet.

Har du provat någon av utmaningarna?