Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisens nya teori om ubåts-dramat: "Letat på fel ställe"

Nyheter | 14/08/2017 08:08

30-åriga Kim Wall är fortfarande försvunnen och den danske uppfinnarens historia fortsätter att ändras. Nu jobbar polisen med en ny teori.

30-åriga journalisten Kim Wall är fortfarande försvunnen. Nu har polisen en ny teori om vad som kan ha hänt med svenskan. Danska forskaren Peter Madsen är häktad och polisen undersöker hur långt ut den omtalade ubåten kan ha färdats.

Historien har varit den mest omtalade i Sverige på länge. Den danske uppfinnaren Madsen åkte på torsdagen ut på havet i sin egna ubåt Nautilius. Med sig hade han en 30-årig svensk journalist som ville skriva en artikel.

Här kan du läsa allt om ubåts-dramat.

Sen ska Madsen ha släppt av kvinnan vid en restaurang som vid tillfället hade stängt för kvällen. Men fortfarande har hon alltså inte hittats. På natten slog hennes pojkvän larm till polisen. 

Ubåten hittades på fredagsförmiddagen och där hittades också den danske uppfinnaren. Men ingen Kim Wall. Kort senare så sjönk ubåten, samtidigt ändras Madsens historia. Polisen tror därför att ubåten kan ha sänkts med flit. 

Även om det i nuläget känns som ett avsnitt av en deckarserie så jobbar polisen med flera nya teorier. Madsen är häktad misstänkt för att ha orsakat Kim Walls död.

Den danska polisen tror också att det är möjligt att Kim Wall blev avsläppt utanför Öresundsregionen. Exempelvis kan hon ha förts till Tyskland, berättar polisen för Kvällsposten. De jobbar nu efter den teorin – och kan behöva assistans av tysk och svensk polis.

Här kan du också läsa Leif GW Perssons teori om vad som hänt.

TV: Ubåts-dramat: Här är allt som har hänt

Har du följt dramat?