Söndag 5 Dec
Stockholm

16-åringens hårförvandling visar det vidriga med depression

Den 16-åriga flickan var så pass deprimerad att hon inte gjorde annat än ligga i sängen.
1 av 3
Den 16-åriga flickan var så pass deprimerad att hon inte gjorde annat än ligga i sängen. Foto: Facebook
Men Kayley räddade hennes självförtroende, i alla fall lite, genom att klippa hennes hår.
2 av 3
Men Kayley räddade hennes självförtroende, i alla fall lite, genom att klippa hennes hår. Foto: Facebook
Så såg det ut innan.
3 av 3
Så såg det ut innan. Foto: Facebook

I ett otroligt hyllat inlägg visar frisören Kayley Olsson hur fruktansvärt depression verkligen kan vara – och vad det gör med kroppen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla som någonsin kämpat med depression, oavsett om det rört en själv eller någon i ens närhet, vet hur verkligt fruktansvärd sjukdomen kan vara.

Nyligen uppmärksammade frisören Kayley Olsson, från Iowa, hur depressionens sanna ansikte kan se ut. En 16-årig flicka hade kommit in till frisörsalongen i hopp om att snygga till sitt hår. Enligt brittiska Metro ska flickans depression tagit henne till den punkten att hon känt sig så "nere och värdelös att hon inte ens klarat av att borsta sitt hår".

I sitt inlägg på Facebook skriver frisören Kayley, att flickan under en längre tid bara tagit sig upp ur sängen för att gå på toaletten. Men i ett tappert försök att kämpa tillbaka mot depressionen skulle hon återgå till skolan, där de även skulle ha fotografering.

För att känna sig stark nog att sitta framför kameran kände hon att hennes frisyr verkligen behövde fixas. Det ska ha gått så långt att det i princip blivit omöjligt att dra en kam genom håret. Men flickan var också desperat.

När hon kommit in till frisörsalongen hade hon först bett om att få hela året avklippt, då hon oroad sig över smärtan att kamma igenom det.

"Det krossade ärligt talat mitt hjärta, och vi försökte göra allt vi kunde för att låta flickans hår vara kvar", skriver Kayley i sitt inlägg.

Sagt och gjort. Flickan fick slå sig ner i frisörstolen och Kayley satte igång med att rädda håret. Och skillnaden är verkligen slående. Bara se själv:

Det var sannerligen en stor skillnad. Bildkälla: Facebook

Nu hyllas Kayleys insats av tusentals personer på Facebook, och massvis med stöttande kommentarer går att läsa.

– Det ser verkligen vackert ut. Att ge henne en anledning till att ge igen är fantastiskt. Att ni tog er tid för att visa att hon är vacker måste ha lyft henne, skriver en person.

– Otroligt jobbat, och ja, depression är allvar. Jag har inte kämpat med det personligen, men jag vet folk som har. Jag önskar henne all lycka, och bra jobbat. Hon ser fantastisk ut, och det är människor som du som gör skillnad, skriver en annan.

Lider du av psykisk ohälsa? 1177 har samlat massa bra platser dit du kan vända dig om du mår dåligt.

Se mer: Hon hade inte tvättat håret på sex månader – förvandlingen är fantastisk

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du eller någon i din närhet lidit av depression?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela