Tvåbarnsmamman Meegan, 25, åt för mycket protein – dog

Meegan var bodybuilder och en av orsakerna till att hon dog var de proteinshakes hon drack.


Meegan Hefford, 25, från Australien dog i juni efter att hon ätit och druckit för mycket protein. Meegan var bodybuilder och tvåbarnsmamma. Innan hennes död hade hon klagat på att hon kände sig "konstig". 

"Jag sa åt henne att ta det lugnare på gymmet" berättar Meegans mamma för media efter dotterns död. Meegan drack proteinshakes och gick på en diet bestående av väldigt mycket protein, skriver Cosmopolitan. 

Vad hon inte visste var att hon led av en ovanlig genetisk störning kallad "urea cycle disorder" vilket gjorde att hon inte kunde bryta ner den stora mängd protein hon fick i sig. 

Meegan hittades medvetslös den 19 juni och togs omedelbart till sjukhus. Där förstod inte läkarna varför hon förlorade hjärnaktivitet. Två dagar senare var hon hjärndöd och läkarna kunde sätta hennes diagnos. 

Den genetiska störningen kan behandlas med diet och medicin, men då Meegan inte visste att hon hade den hade stora mängder ammoniak bildats i hennes kropp och tagit sig in i hennes blod, skriver Cosmopolitan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!