Lördag 24 Jul
Stockholm

Delfinbebisen dog av stress när turister ville ta selfies med den

Delfinbebisen dog av stress när turisterna flockades runtom den.
1 av 3
Delfinbebisen dog av stress när turisterna flockades runtom den. Foto: Facebook
Djurräddarsällskapet Equinoc har nu kritiserat turisterna och menar att det var deras fel.
2 av 3
Djurräddarsällskapet Equinoc har nu kritiserat turisterna och menar att det var deras fel. Foto: Facebook
Ett barn syntes täcka över delfinens blåshål.
3 av 3
Ett barn syntes täcka över delfinens blåshål. Foto: Facebook

När delfinen sköljdes upp på strandkanten blev folk som tokiga. Djurräddarsällskapet Equinoc beskyller nu turisterna för delfinens död.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Turister på den spanska stranden i Almería blev som tokiga när de fick möjligheten att ta selfies med en delfinbebis, efter att den sköljts upp vid strandkanten på en populär semesterstrand.

De nyfikna turisterna samlades runt delfinen och började undersöka den och ta foton. Delfinen ska ha framstått som "uppskrämd och svag" då den flöt runt vid strandkanten. Och enligt tidningen Independent ska den ha dött av stress.

Nu kritiseras turisterna för att ha orsakat delfinens död.

"Många är oförmögna till att känna empati för ett ensamt, uppskrämt och svältande djur. I eran själviskhet ville ni bara fotografera och ta på delfinen, trots att den led av stress", skriver djurräddarsällskapet Equinac i ett ilsket uttalande.

På bilder syns hur turisterna klappar det lilla djuret, istället för att ringa myndigheter, vilket Equinac menar att de borde ha gjort.

"Ännu en gång kan vi se hur människor är den mest irrationella arten som existerar", går det att läsa i samma uttalande på deras Facebook-sida.

Enligt den ideella organisationen ska hundratals människor samlats runt delfinungen och blivit som tokiga. En bild visar hur ett litet barn klappar delfinen på ett sådant sätt att blåshålet täcktes.

Facebook

Equinac skyndade sig till platsen när en av strandbesökarna till slut larmat räddningstjänsten, men när de anlände till platsen 15 minuter senare var det redan för sent. Delfinen hade dött.

"Dessa djur är väldigt mottagliga för stress. Att tränga sig kring dem för att fotografera och dessutom nudda dem orsakar en väldigt stor chock som kan försätta dem i hjärtstillestånd, vilket till sist hände", skriver räddningsorganisationen i uttalandet, och varnar dessutom för att det kan vara brottsligt att störa djuren på det sätt som turisterna gjorde.

Enligt Independent finns fyra olika sorters delfiner på Almerías kust.

Se mer: Jessica avslöjade djurplågeriet på grisfarmen – nu åtalas hon

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är människan den mest
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela