Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Julia, 26, har överlevt tre terrorattacker – bara i år

- 18/08/2017, 14:23 -

26-åriga Julia Monaco sprang för livet från terrorn i Barcelona.

Vi har tidigare hört talas om många som har haft änglavakt när de exempelvis lyckats undvika att få en fallande kran på sig. Men andra har änglavakt mer än så.

Julia Monaco, 26, från Melbourne har under sin resa runt om i Europa överlevt tre terrorattacker, skriver Independent.

I april hade hon oturen att bli fast i tunnelbanan i London, då tre knivbeväpnade män gick till attack och tog livet av sju personer. Minst 48 personer skadades i samband med attacken.

Kort därefter var hon i Notre Dame, Paris när en polis blev knivhuggen utanför katedralen.

Och nu senaste: Barcelona.


Under torsdagen var Julia och hennes kompis ute på en shoppingrunda när en skåpbil körde in i en folkmassa på den populära shoppinggatan Larambla i Barcelona. Minst 14 personer uppges döda och över 130 skadades till följd av attacken.

Hon berättade för 9 News att hon aldrig såg bilen, men att hon såg både polis och människor som "uppenbart hade sett något hemskt".

– Vi såg ungefär 200 personer samlade på torget. Helt plötsligt började alla skriva och vända sig samtidigt. Alla trängdes för att komma in i butiken. Vi var verkligen rädda, säger hon till 9 News.

Julia och hennes kompis blev själva inlåsta i butiken, tills polisen evakuerade dem.

– Vi sprang bokstavligt för våra liv till baksidan av butiken. Då blev vi ombedda att lägga oss på marken en bit bort ifrån fönstret och så platt som möjligt, berättar Julia för radiostationen 3AW.

Julia känner sig skakig efter händelsen.

– Men jag känner inte att jag vill åka hem. Jag vill stanna och inte låta dem, vilka den än må vara, vinna, säger hon enligt Independent.

Terrorgruppen IS har tagit på sig dådet genom propagandaorganet Amaq.

Se även: Här är de misstänkta terrorbrödernas liv på Facebook

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.