Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flera skadade efter knivattack i Åbo – stort polispådrag

- 18/08/2017, 16:47 -
Flera personer har blivit knivskurna i Åbo.
1 av 2

Flera personer har blivit knivskurna i Åbo.

TT Nyhetsbyrån / Google Maps

Polisen på Twitter.
2 av 2

Polisen på Twitter.

Skärmdump

Flera personer har blivit knivskurna i Åbo. En kropp rapporteras vara övertäckt, enligt vittnesuppgifter. Attacken utreds som terror.

Flera personer har knivskurits i Åbo centrum, rapporterar Svenska Yle. Enligt tidningen ska polisen skjutit en misstänkt gärningsman i benet, som därefter gripits. Polisen har gått ut och bett folk hålla sig undan centrum.

Tidningen har även intervjuat ett vittne, som uppger att det verkar röra sig om en terrorattack.

– Det är svårt att säga men nog tyder det här på någon sorts terrorattack. Men det är svårt att säga något djupare, säger det anonyma vittnet till Svenska Yle.

– Det var tre män som sprang och ropade Allahu Akhbar. Det har knivhuggit människor, jag såg åtminstone fem personer ligga på Salutorget, kan vittnet även berätta till tidningen.

Polisen utreder nu attacken som en terrorattack. 

Såhär skriver polisen på Twitter:

polisen på twitterSkärmdump

Polisen höll i en presskonferens igår klockan 18 svensk tid. Då ville inte polisen ge några detaljer. 

Enligt Svenska Yle ska även människor ligga på marken. Ett ögonvittne uppger att en kropp är övertäckt. Tidningen rapporterar dessutom att beredskapen höjts i Helsingfors samt Helsingfors-Vanda flygplats.

Klockan 17, svensk tid, kan polisen rapportera på Twitter att de granskat personer i köpcentret Mylly i Reso, sju kilometer från Åbo, och att de inte haft någon anknytning till händelserna.

I en video som spridits på sociala medier hörs personer skrika "allahu akbar", men personen som laddade upp filmen har nu tagit bort den. 

"Jag behövde radera min video. Den var inte min och jag kan inte vara säker på om den är äkta. Den är även opålitlig. Hoppas alla är okej", skriver personen som laddade upp videon på Twitter.

Åtta personer ska nu vara förda till sjukhuset. En person är nu bekräftat död, skriver Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.