Nordkorea har haft ett kraftigt jordskalv.
1 av 2
Nordkorea har haft ett kraftigt jordskalv. - Foto: TT
Men var sig Japan, USA, Sydkorea eller Kina tror att det egentligen var ett jordskalv.
2 av 2
Men var sig Japan, USA, Sydkorea eller Kina tror att det egentligen var ett jordskalv. - Foto: TT

Kraftiga jordskalv i Nordkorea: "Vi har testat kärnvapen"

USA, Japan, Sydkorea och Kina säger att jordskalvet egentligen var ett kärnvapentest. Nordkorea har nu bekräftat det.


Under natten kunde USAs geologiska myndighet registrera två kraftiga jordskalv i Nordkorea. Men ingen tror att det egentligen var det, skriver SVT.

Vad experter i Japan, USA, Sydkorea och Kina tror är att det ska handla om ett kärnvapentest. Nu har Nordkorea bekräftat att det handlat om ett kärnvapentest, skriver BNO news. 

Det ska handla om ett test av en vätebomb som, enligt Nordkorea, var framgångsrikt. Nordkorea säger i ett pressuttalande att kärnvapnet kan fästas vid en interkontinental ballistisk missil, en missil med räckvidd på över 5 500 kilometer. 

Detta är det sjätte kärnvapentestet som Nordkorea har genomfört och den ska ha varit tio gånger kraftigare än tidigare tester. 

Se också videon på vad personer i Nordkorea tycker är meningen med livet

Läs också om vad som hände när Nordkorea sköt en missil över Japan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
Är du orolig för Nordkorea?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nu avgörs Teslas stämning mot Postnord

Coop säger upp 100 medarbetare

Coop gör neddragningar rörande cirka 100 tjänster vid huvudkontoret i Solna. Åtgärden ska tillsammans med andra åtgärder ge en kostnadsminskning på drygt 300 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Kommitté ska se över överskottsmålet

Överskottsmålet ska ses över vart åttonde år, enligt det finanspolitiska ramverket.

Hissen föll 200 meter – många omkom

Elva gruvarbetare har omkommit och ytterligare 75 har skadats i en olycka i en platinagruva i Sydafrika. Olyckan inträffade på måndagskvällen då den hiss som fraktar arbetarna till markytan vid skiftets slut plötsligt rasade runt 200 meter, uppger gruvans ledning.

Exceptionell ökning av adhd–diagnoser

På tre år har andelen barn och unga med adhd-diagnos ökat med nästan 50 procent. Var tionde pojke och var femtonde flicka har antingen adhd- eller add-diagnos och Socialstyrelsen tror att det kommer att öka ytterligare.

Svenska elever på toppnivå

Svenska åttondeklassare presterar på toppnivå i samhällsfrågor. I ett internationellt kunskapstest placerar sig Sverige på andra plats. Men ännu en gång visar svensk skola stora resultatskillnader beroende på elevens bakgrund – och anmärkningsvärt stora skillnader mellan tjejer och killar.