Polisen förbereder sig – för att "clowntrenden" ska komma tillbaka

- 07/09/2017, 17:58 -
Kommer clowntrenden tillbaka?
1 av 3

Kommer clowntrenden tillbaka?

TT

I USA har polisen gått ut med varningar.
2 av 3

I USA har polisen gått ut med varningar.

TT

Bild från filmen "DET".
3 av 3

Bild från filmen "DET".

Warner Bros/PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS

Det finns ett orosmoment på grund av att skräckclown-filmen "DET" har premiär i nästa vecka. Kommer den läskiga "trenden" tillbaka?

För nästan ett år sedan satte så kallade "mördarclowner" skräck i hela Sverige. Och nu kan det vara dags igen. 

I flera länder världen över har clowner synts till och i Pennsylvania, USA, har polisen gått ut med en varning som inte har med den annars så skrämmande högtiden halloween att göra, skriver The Sun. I varningen står det att:

"Vi väntar oss flera iakttagelser av 'mördarclowner' redan i september, mycket tack vare det faktum att filmen 'DET' har biopremiär".

Förra året så började den skrämmande clowntrenden att bli allt vanligare i USA innan den kom till Sverige. Där syntes en av de första "mördarclownerna" till i Linköping

Nu när filmen "DET", vars huvudkaraktär är clownen Pennywise (som spelas av svenske Bill Skarsgård) har premiär så vore det därför inte helt otroligt att de läskiga observationerna gör en comeback. Filmen har premiär i Sverige den 13 september.

Warner Bros/TT

Den svenska polisen minns clownerna från förra året, men har i nuläget inga riktlinjer när det kommer till att bevaka den så kallade "trenden".

– I nuläget har vi inga diskussioner om fenomenet, men jag ska undersöka saken ytterligare, säger Towe Hägg vid polisens nationella mediecentrum till Nyheter24.

SF Bio, som anordnar Sverigepremiären, är inte oroliga inför biopremiären.

– Om någon kommer att dyka upp till filmen DET i clowndräkt är det okej för vår del så länge det inte är något som stör andra besökare. Vi ser heller inga speciella orosmoln beträffande denna film, säger Thomas Runfors, informationschef vid SF Bio, till Nyheter24.

Har ni några riktlinjer när det kommer till att klä ut sig?

– Vi har inga restriktioner beträffande klädsel när man går på bio, förutom de som normalt gäller vid offentlig plats. Ibland kommer folk utklädda till filmkaraktärer, vilket är vanligt vid till exempel Star Wars-premiärer, Harry Potter, och Sagan om ringen för att nämna några. 

TV: Här har clownerna setts i Sverige – läsarnas egna bilder

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du orolig för clowner?