Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polishundar kan ha hittat spår efter mördade Kim Walls kropp

Nyheter | 18/09/2017 15:10

Polisen verkar ha gjort ett genombrott i sökandet

Sedan journalisten Kim Walls överkropp hittades utanför ön Amager i Öresund 21 augusti har sökandet efter resten av kroppen pågått. 

Och nu verkar det som att polisen gjort ett stort genombrott. 

Enligt danska TV2 har polishundar markerat flera spår av Kim Wall. Hundarna är specialtränade för att känna lukten av molekyler från döda personer i vatten, skriver TV2.dk. 

– Hundarna har markerat flera ställen, och det här är de platser där vi planerar att dyka, säger Jens Møller vid Köpenhamns-polisen.

Dock kan vattentemperaturen och vindförhållanden försvåra arbetet.

Polisens teori

Enligt Madsens egen utsago dog Kim Wall till följd av att ha fått en 70-kilos lucka i huvudet. Han ska därefter ha drabbats av panik och gått och lagt sig i ett sovrum. 

Den rättsmedicinska undersökningen som har gjorts på den funna kroppsdelen visar att kroppen delats med avsikt. Madsen själv hävdar att kroppen var hel när han kastade den överbord.

Polisen misstänker att Madsen fäste järnrör vid Kim Walls kropp. På så sätt skulle kroppen sjunka till botten och stanna där.

Här är Peter Madsens version om vad som hände dagen då Kim Wall miste livet

TV: Här är Leif GW Perssons teori om vad som hände på ubåten

Tror du mordet på Kim Wall kommer klaras upp?