Polisen har hittat nya chockerande spår efter Madeleine McCann

- 02/10/2017, 11:48 -

Det har gått 10 år sen då tre år gamla Madeleine McCann försvann. Nu har polisen fått både mer pengar och ett viktigt tips i utredningen.

Under de tio år som Madeleine McCann varit försvunnen har teorierna om var hon tagit vägen varit oändliga – bland annat att hon kan ha blivit offer för slavhandlare vilket du kan läsa mer om det här.

Hennes föräldrar Kate och Gerry McCann har vägrat att ge upp hoppet. Nu har nya ledtrådar kommit fram, efter att polisen beskrivit att de är på jakt efter "en person av stor betydelse". Det skriver The Times.

– Det handlar lika mycket om att eventuellt kunna utesluta personen från utredningen som någonting annat, säger en källa inom polisen till tidningen. 

Madeleine var bara tre år gammal när hon försvann när familjen var på semester i portugisiska Praia de Luz i maj 2007. Om hon fortfarande lever så skulle hon vara 14 år gammal.

Personen som polisen nu fokuserar på uppges vara extremt viktig för utredningen. Polisen vill inte gå in närmare på vad de nya ledtrådarna består av. 

Polisen fick nyligen 1,6 miljoner kronor för att fortsätta utredningen tills åtminstone mars nästa år. 

– Vi kommer fortsätta och försöka allt vi kan samt aldrig ge upp. Vi måste försöka göra det bästa av livet som vi har, säger Madeleines mamma Kate till The Sun.

Genom åren har flera intressanta tips kommit in till polisen. Omkring 8 000 potentiella tips har kommit in från personer över hela världen som uppger att de sett Madeleine. Det har skett under Operation George, som är namnet på utredningen som pågått sedan 2011.

I april inkom ett betydande tips om en person som tros ha sitta på mer information – men ännu har det inte lett till några större framsteg för polisen.

Har du följt fallet med försvunna Maddie?