Här är offren efter masskjutningen i Las Vegas

- 03/10/2017, 09:17 -

Minst 58 personer förlorade livet efter masskjutningen i Las Vegas. De flesta av de identifierade offren är under 30 år.

På måndagen skedde den dödligaste masskjutningen i USA:s historia när en 64-årig man vid namn Stephen Paddock sköt rakt ner mot publiken under en countrymusikfestival i Las Vegas.

Mer än 58 personer har dött och fler än 500 vårdas just nu för sina skador. Än så länge vet vi inte vad skytten hade för motiv. Vad vi vet är att många oskyldiga människor förlorade sitt liv.

Las Vegas-polisen har inte offentligt gått ut med namnet på samtliga offer, men vissa har identifierats av släktingar och vänner via sociala medier och lokalmedia. Här är de offer som i nuläget har identifierats:

Christopher Roybal, 28


Facebook

28-åringen bodde i Corona, Kalifornien och var en militär som tidigare tjänstgjort i Afghanistan. Hans mamma skrev på Facebook att hon för alltid kommer sakna sin bästa vän och sin "Munchkin". 


Facebook

Christopher hade innan sin död skrivit på Facebook om hur det känns att bli skjuten mot efter sin militärvana. Han beskrev det som en mardröm som man aldrig kommer kunna fly från.

Angie Gomez, 20

Gofundme

Angie gick ut high school för bara två år sen i Kalifornien. Det var en cheerleaderförening från hennes tidigare skola som identifierade henne och som nu startat en insamling i hennes namn för att hjälpa familjen med bland annat begravningen.


Twitter

20-åringens vänner har skrivit gott om henne på sociala medier och för Buzzfeed berättar hennes bästis Veronika att hon hade en "ärlig själ och var en sådan omtänksam person". 

Quinton Robbins, 20

Quintons död bekräftades av familj på sociala medier. Han var en 20-årig student på University of Nevada i Las Vegas. 

Facebook

Han beskrivs av vänner och familj som ärlig, älskvärd och med ett skratt som smittade av sig. Hans moster berättar för Newsweek att hon är "alldeles förstörd".

Sonny Melton

Facebook

Sonny besökte festivalen med sin fru och jobbade som akutsjuksköterska i Tennessee. Hans fru gick ut offentligt och berättade om händelsen för USA Today. "Jag vill att alla ska veta vilken god man han var, men just nu kan jag knappt andas", skrev hon till tidningen.

Jordan McIldoon, 23

Jordan kom från British Columbia i Kanada och skulle ha fyllt 24 år på fredag. Det bekräftade en släkting för Huffington Post. Han besökte konserten med sin flickvän som just nu vårdas på sjukhus.

Facebook

Hans föräldrar pratade med CBC News där de berättade att han var deras enda barn och att de inte kunde beskriva hur de skulle kunna gå vidare.

Jack Beaton

Jack var från Kalifornien och dog när han hoppade framför sin fru för att rädda hennes liv. Det skriver hans familj på sociala medier. Den här bilden la hans son ut:

Facebook

På musikfestivalen la Jack ut en sista bild med sin fru bara timmar innan masskjutningen. 

Facebook

Neysa Tonks

Neysa var en trebarnsmamma som jobbade inom IT. Det var hennes arbetsplats Technologent som offentligt identifierade henne.

Gofundme

Företaget startade också en insamling för hennes familj. På sociala medier har hennes familj skrivit att hon var "en vacker person" och "en underbar mamma".

Sandy Casey

Sandy jobbade som specialpedagog på en mellanstadieskola i Kalifornien. Den information gick skolan ut med till Buzzfeed. De beskriver henne som en fantastisk lärare som hade en "extrem passion för sitt jobb".

Hennes partner Christopher skrev på Facebook att hon gjorde honom "till den lyckligaste mannen på jorden".

Facebook

Denise Burditus

Metro News rapporterade att Denise dog i sin mans armar. I 32 år var hon gift med honom och de bodde i West Virginia. Förtvivlat skrev maken Tony att hon snart skulle bli mormor för femte gånger och att han älskade henne av hela sitt hjärta.

Timmar innan masskjutningen postade hon en bild på sig själv och sin man.

Twitter

Susan Smith, 53

Susan jobbade på en skola i Kalifornien och besökte festivalen med vänner. En talesperson bekräftade hennes död för Buzzfeed.

Simi Valley Unified School District

Hon var gift och hade två barn i tjugoårsåldern.

Lisa Romero-Muniz

Lisa jobbade som sekreterare på en high school i New Mexico. Det bekräftade skolan på en presskonferens. Hon beskrevs som en "fantastisk, älskvärd och ärlig vän".

Facebook

Hennes familj har skrivit gott om henne på Facebook och beskriver dödsfallet som en "obeskrivlig sorg".

Jessica Klymchuk

Twitter

Flera kanadensiska medier har rapporterat att Jessica var ett av offren. Hon var en ensamstående fyrabarnsmamma från Edmonton i Kanada. Hon var på festivalen tillsammans med sin fästman.

Charleston Hartfield

Charleston var en polis från Las Vegas som var ledig och passade på att besöka musikfestivalen med vänner. Det bekräftade familjen för Las Vegas Review-Journal.

Amazon Review

Innan sin död hade polisen skrivit en bok om rädslor och upplevelser av att vara en polis i Las Vegas.

Alla offer har inte offentligt blivit identifierade.