Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tonåringar försvinner spårlöst – på grund av ny sjuk utmaning

- 18/10/2017, 16:28 -

Föräldrar i Storbritannien har gått ut för att varna om en ny internetutmaning där tonåringar frivilligt försvinner i minst 48 timmar.

Det pågår just nu en internetutmaning som skrämt livet ur många föräldrar över hela världen – och utmaningen är verkligen en sjuk nagelbitare för den ängsliga typen. 

Genom åren har vi sett mycket sjuka utmaningar, men den här kanske tar priset. Här kan du läsa om andra sjuka internetutmaningar som skrämt livet ur nära och kära.

Pixabay

Det går kort sammanfattat ut på att försvinna spårlöst i minst 48 timmar. Målet är att ens föräldrar och familj ska skriva en efterlysning på Facebook. Enligt Mirror får man "högre poäng" ju fler personer som skriver ut ens namn i samband med en efterlysning av försvunnen person.

Enligt nordirländska tidningen Belfast Live går ofta större grupper av tonåringar, många så unga som 14 år, ihop för att gömma sig tillsammans. Det är just på Nordirland som flera oroliga föräldrar lagt märke till utmaningen – och går därför nu ut för att varna andra föräldrar.

Utmaningen liknar en annan som för några år sen kallades "Game of 72" där det påstods att ungdomar i bland annat Frankrike utmanade varandra att försvinna spårlöst i 72 timmar. Även om det idag inte finns några bevis för att leken blev en "trendig utmaning" så går brittisk media ut hårt för att varna för fenomenet.

Pixabay

En mamma vars barn försvann i samband med utmaningen har uttalat sig och uttrycker "stor oro över den sjuka leken".

– Ångesten som hela familjen haft är obeskrivlig. Mitt barn hittades inte förrän 55 timmar efter försvinnandet nästan nio mil från vårt hem, berättade den anonyme mamman för Belfast Live.

Samma mamma fick höra att hennes barn var i "ledningen" och att hennes 14-åriga barn bara skrattade åt hela sammanhanget. Polisen hade dessförinnan besökt elevens skola då klasskompisarna lovat att "det bara var en lek som skulle gå över efter 48 timmar".

– Vi hade tur den här gången. Ett annat barn hade kanske inte varit lika lyckligt lottad och jag orkar knappt tänka på vad som skulle kunna hända.

TV: Ny dödlig utmaning bland ungdomar – kasta kokande vatten

Räcker det med dumma internetutmaningar?