Det kan faktiskt vara bättre att beställa en hamburgare.
1 av 2
Det kan faktiskt vara bättre att beställa en hamburgare. - Foto: Pixabay/TT
För att den är mer varierad.
2 av 2
För att den är mer varierad. - Foto: Pixabay

Därför borde du köpa hamburgare när du äter på Mcdonalds

Nya studier menar att det inte alltid är bättre att välja bort hamburgaren.


Du står på Max, McDonalds eller någon annan hamburgerkedja och ska bestämma vad du vill ha. Du vet att det är onyttigt med hamburgare, men vet du varför och hur du ska tänka för att ändå ta hänsyn till din kropp?

För det är faktiskt bättre att ta två hamburgare än en hamburgare med en pommes frites till. Det är sant!

Emily Field, forskare och dietist, säger till Business Insider att det är viktigare att tänka efter vad som finns i maten du äter istället för att ha förutfattade åsikter om vad som är "nyttigt" och inte. 

– Jag vill att alla människor ska kunna komma i kontakt med vilken mat och situation som helst och kunna göra ett ansvarsfullt beslut om vad som är rätt för ens kropp. 

Bildkälla: Pixabay

En ny studie, av journal Nutritional Metabolism, menar på att en varierad och balanserad kost är allra viktigast. 

Om en skulle titta på vad en hamburgare egentligen innehåller: Två brödbitar, en köttbit, sallad, ost och lite sås. Det är ungefär 400 kalorier som kommer från olika delar, både kolhydrater, protein och fett.

Men pommes frites? Det är bara kolhydrater och fett. Så om en ska välja att äta något, som en kanske tänker är onyttigt, kan det vara bra att bryta ner det i olika delar vad det är de egentligen innehåller. 

 – Testa det och se hur det känns, säger Emily till Business Insider.

TV: Är det så här McDonald's lurar sina kunder på pommes?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du hamburgare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.