- Foto: Tt Bild

Minst 26 döda efter masskjutningen i Texas – det här har hänt

Minst 26 personer sköts ihjäl under en gudstjänst i en kyrka i Sutherland Springs i Texas, USA.


Skottlossningen

Den misstänkte skytten sågs av ett vittne vid en bensinstation mittemot kyrkan, runt 11.20-tiden.

– Sedan körde han över gatan, gick ur sitt fordon och började avlossa sitt vapen mot kyrkan. Därefter gick han till höger om kyrkan och fortsatte skjuta. Till sist gick han in i kyrkan och sköt, säger Freeman Martin, chef för Texas säkerhetsmyndighet vid en presskonferens.

Skytten ska sedan ha upptäckts av en lokalbo, som tog sitt eget vapen och sköt mannen. Den misstänkte ska då att flytt platsen, och lokalbon följde efter.

Dödsoffer

Inne i kyrkan sköts minst 26 personer till döds, men enligt Texas guvernör Greg Abbott kommer den siffran troligtvis att stiga. Runt 20 personer är skadade, skriver Fox News.

Den yngsta som miste livet var bara fem år – och den äldsta 72. Bland offren fanns också pastorns 14-åriga dotter. 

Skjutningen är den dödligaste i en kyrka i USA i modern tid – och inträffade bara en dryg månad efter massakern i Las Vegas.

Bildkälla: TT

Misstänkt gärningsmannen hittas död

Crika åtta kilometer från kyrkan hittades den misstänkte död i sin bil. Han var helt klädd i svart när attacken utfördes. Vem som har dödat honom är ännu oklart.

– Vi vet inte om han skjutit sig själv eller om han sköts av den lokale invånaren, säger Freeman Martin.

Devin Kelley

Den misstänkte skytten har identifierats som Devin Kelley, 26. Han bodde i en förort till San Antonio, och ska inte ha haft några tydliga kopplingar till någon terrororganisation. 

Kelley jobbade tidigare för det amerikanska flygvapnet, men fick sparken för tre år sedan efter att han misshandlat sin fru och barn.

Trumps reaktion

På Twitter skriver president Donald Trump att han följt vad som hänt från Japan, där han är på statsbesök. Han fördömer dådet och kallat det för en “ondskefull handling”. 

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!