Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emmy, 31, dog i cancer – nu går parets dröm ändå i uppfyllelse

- 10/11/2017, 16:16
Paret Emmy och Luke drömde om barn.
1 av 4

Paret Emmy och Luke drömde om barn.

Facebook

När Emmy blev sjuk av cancer ville de ännu inte ge upp drömmen.
2 av 4

När Emmy blev sjuk av cancer ville de ännu inte ge upp drömmen.

Facebook

De frös då ner Emmys ägg.
3 av 4

De frös då ner Emmys ägg.

Facebook

Och hittade en surrogat som nu kan bära hennes barn.
4 av 4

Och hittade en surrogat som nu kan bära hennes barn.

Facebook

Emmy Coates dog av sin obotliga cancer. Innan hon gick bort drömde hon och hennes man Jake om barn. Något som nu kan gå i uppfyllelse.

Emmy Coates, 31 år gammal från Storbritannien, gick bort i juni månad. Bara en månad efter att hon fått reda på att hon hade sköldkörtelcancer. 

Beskedet var, så klart, ett hårt slag för Emmy och hennes man Jake, 33, som planerade att skaffa barn. Men eftersom att en graviditet inte skulle vara säkert för barnet eller Emmy under behandlingen av cancern så tog paret ett beslut. 

Att frysa Emmys ägg och leta efter någon som skulle kunna bära deras barn. Paret började leta efter en surrogatmamma och hittade en. Liz Begg, en gammal klasskompis till paret, läste om deras öde på Emmys blogg och ville hjälpa till. 

Paret med Liz. Bildkälla: Facebook

"Vi satt runt borde och väntade på att tre stycken graviditet test skulle bli positiva. Några timmar senare hamnade Emmy i en koma" skriver Jake i ett Facebook-inlägg. 

Det visade sig att Liz blev gravid och paret var lyckliga. Men Emmy vaknade aldrig ur koman och samma månad så dog också barnet. 

Men nu ser det ut som att parets dröm kan gå i uppfyllelse. Även om Emmy inte finns kvar. 

Till Mirror säger Jake att Liz inseminerat ännu ett av Emmys ägg och att de nu håller tummarna för att Jake ska få hans och Emmys barn under nästa år. 

– Barnet skulle betyda allt för mig. Han eller hon kommer vara så stolt över sin mamma. Hon skulle ha blivit en otrolig mamma, säger Jake till Mirror. 

Se också videon om 18-åringen som uppfunnit en BH som kan upptäcka bröstcancer

Läs också om Björn som lyckades samla ihop tillräckligt med pengar för att ta med ungdomar till Liseberg

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.