Emmy, 31, dog i cancer – nu går parets dröm ändå i uppfyllelse

Emmy Coates dog av sin obotliga cancer. Innan hon gick bort drömde hon och hennes man Jake om barn. Något som nu kan gå i uppfyllelse.


Emmy Coates, 31 år gammal från Storbritannien, gick bort i juni månad. Bara en månad efter att hon fått reda på att hon hade sköldkörtelcancer. 

Beskedet var, så klart, ett hårt slag för Emmy och hennes man Jake, 33, som planerade att skaffa barn. Men eftersom att en graviditet inte skulle vara säkert för barnet eller Emmy under behandlingen av cancern så tog paret ett beslut. 

Att frysa Emmys ägg och leta efter någon som skulle kunna bära deras barn. Paret började leta efter en surrogatmamma och hittade en. Liz Begg, en gammal klasskompis till paret, läste om deras öde på Emmys blogg och ville hjälpa till. 

Paret med Liz. Bildkälla: Facebook

"Vi satt runt borde och väntade på att tre stycken graviditet test skulle bli positiva. Några timmar senare hamnade Emmy i en koma" skriver Jake i ett Facebook-inlägg. 

Det visade sig att Liz blev gravid och paret var lyckliga. Men Emmy vaknade aldrig ur koman och samma månad så dog också barnet. 

Men nu ser det ut som att parets dröm kan gå i uppfyllelse. Även om Emmy inte finns kvar. 

Till Mirror säger Jake att Liz inseminerat ännu ett av Emmys ägg och att de nu håller tummarna för att Jake ska få hans och Emmys barn under nästa år. 

– Barnet skulle betyda allt för mig. Han eller hon kommer vara så stolt över sin mamma. Hon skulle ha blivit en otrolig mamma, säger Jake till Mirror. 

Se också videon om 18-åringen som uppfunnit en BH som kan upptäcka bröstcancer

Läs också om Björn som lyckades samla ihop tillräckligt med pengar för att ta med ungdomar till Liseberg

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.