En man har lyckas att fly från Nordkorea. Läkare hittade bland annat en 27 centimeter lång spolmask i hans kropp.
En modig man som lyckades fly från diktaturen Nordkorea var mycket sjuk vid tillfället. - Foto: TT

Man lyckades fly från Nordkorea – nu chockas kirurgerna av fyndet

Efter att en soldat lyckats "hoppa av" från Nordkorea hittades bland annat en 27 centimeter lång spolmask i hans kropp.


Det är inte tillåtet att lämna Nordkorea. Och om man ändå är modig nog att fly det minst sagt omtalade landet så kan man bli förföljd för resten av livet

TT

Trots det är det många som försöker. En man som nyligen lyckades att på ett dramatiskt sätt lämna landet har blivit extremt omtalad. Det visade sig nämligen att han hade extremt många parasiter i kroppen. Men först till avhoppningsförsöket.

Den nordkoreanske mannen bestämde att han fått nog, och förra måndagen satte han sig i en jeep för att köra mot en demilitariserad zon i Panmunjom. Det är en temporär gräns mellan Nord- och Sydkorea som har ett avtal om "en lugnare säkerhetszon" som dock inte innebär ett fredligt läge. 

Mannen, som uppges vara i tjugoårsåldern och jobba inom det militära, sprang mot den sydkoreanska sidan och besköts med ett 40-tal skott. Han träffades av minst fem kulor, men trots det lyckades han komma till den sydkoreanska sidan. Han flögs snabbt till ett sjukhus och efter en operation andas han nu med hjälp av en respirator. Läget är hyfsat stabilt, men det var skicket hans kropp var i som chockade kirurgerna.

Den 170 centimeter långa mannen vägde bara 60 kilo och i hans kropp hittades dussintals parasiter. Bland annat spolmaskar som var så långa som 27 centimeter.

På bilden syns kirurgen Lee Cook-jung med en bild på maskar som hittades i mannens kropp. Bild: TT/AP

– Jag har i min 20 år långa karriär aldrig sett något liknande, säger den sydkoreanske kirurgen Lee Cook-jong, enligt Guardian.

Det här reflekterar troligtvis mycket svåra hälsoförhållanden som råder för invånarna i den stängda diktaturen.

Läs också om det pågående bråket mellan Nordkoreas diktator Kim Jong-un och USA:s president Donald Trump.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!