Spänningarna mellan Donald Trump och Kim Jong-Un är större än någonsin.
1 av 4
Spänningarna mellan Donald Trump och Kim Jong-Un är större än någonsin. - Foto: TT
Vi har listat sju gånger då Kim Jong-Un hotat den amerikanska presidenten.
2 av 4
Vi har listat sju gånger då Kim Jong-Un hotat den amerikanska presidenten. - Foto: TT
Donald Trump.
3 av 4
Donald Trump. - Foto: TT
Kim Jong-Un.
4 av 4
Kim Jong-Un. - Foto: TT

8 gånger Kim Jong-Un varnat Donald Trump och USA – bara i år

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un hotar mer än gärna USA:s president Donald Trump. Här är åtta hot som är riktigt läskiga.


Spänningarna mellan USA och Nordkorea är det knappast någon som har missat... Nordkorea testar kärnvapen för fullt och Donald Trump, en hel del på Twitter, har hotat Nordkorea med alliansen mellan USA, Sydkorea och Japan. 

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un tar inte lätt på USA eller Donald Trump. Han har mer än en gång hotat USA och presidenten. Och han gör det inte diskret eller lugnt. 

Här är åtta av Kim Jong Uns allvarligaste hot. (Bara under 2017)

Robotmissiler

Fyra stycken än så länge oidentifierade robotmissiler, så kallade ballistiska robotar, siktades mot USA i april. De uppges sedan ha landat i havet vid Japans kust.

"Vi är förberedda på krig"

I maj så skickade Donald Trump en stridsflotta, precis utanför Nordkoreas kust. Det togs inte precis, som förväntat, emot väl. 

"Demokratiska folkrepubliken Korea (Nordkorea) är redo att agera på vilken nivå av krig USA än föredrar", meddelade Nordkorea vid tillfället. 

"Omvandla er till aska"

Senare samma månad sade Kim Jung-Un något riktigt skrämmande. Ja att han skulle utplåna hela USA. 

”Om vår supermäktiga förebyggande attack sätts igång kommer den fullständigt och omedelbart att radera, inte bara de amerikanska imperialisternas invasionsstyrkor i Sydkorea och dess omgivning, men också USA:s fastland och omvandla dem till aska”

Läs om hela händelsen här.

Vita huset sprängs i propaganda film

I slutet av maj släpptes en propaganda film i Nordkorea. Vad kunde en se på filmen? Jo att Vita huset, där presidenten bor, sprängdes i tusentals bitar. 

Till filmen också, självklart, ett tydligt hot mot USA. 

”Vi ska visa vad ett kraftfullt land som leder världen i kärnvapen- och missilteknologi är förmögna att göra”

Se propagandafilmen här.

Hot om attack mot USA:s militärbas

I augusti sa Donald Trump, i ett uttalande, att Nordkorea ska få se ett "eld och ursinne av ett slag som världen aldrig tidigare sett".

På det svarade Kim Jong-Un, genom landets landets militär, att han eventuellt ska attackera Guam där USA har en militärbas.

Kärnvapentester

I slutet av samma månad så testade Kim Jong-Un kärnvapen och lyckades. Läs mer om senaste gången Nordkorea testade kärnvapen. Om testerna så sa diktatorn att de hade varit "ett lyckat försök". 

Propaganda på nordkoreansk tv

Senast nu under lördagen så gick Kim Jong-Un ut med ett, via propagandakanalen KCNA, hot mot USA. 

”Vårt självförsvars-svärd av kärnvapen kommer att slipas mer och mer om inte USA avbryter sin fientliga politik”

"Kan nå USA"

Nordkoreansk tv uppgav den 28 november att de testat en "ny typ av intertkontinental ballistisk robot" som ska kunna nå hela USA:s fastland. För den mer insatte så handlar det om en robot av typen Hwasong 15.

Den ska ha färdats 950 kilometer innan den störtade i Japanska havet.

USA, Japan och Sydkorea att konstaterat att det rör sig om just en "interkontintental ballistisk robot", men Pentagon uppger att det inte utgjorts något hot mot USA eller dess territorier. Nordkorea har inte heller officiellt påstått att roboten kan nå det amerikanska fastlandet.

Se också videon på vad personer i Nordkorea tycker är meningen med livet

Läs också om vad som hände när Nordkorea sköt en missil över Japan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Oroar du dig för konflikten mellan Nordkorea och USA?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.