Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så gick det till när den unge mannen lyckades fly från Nordkorea

Nyheter | 22/11/2017 11:39

Videon visar hur mannen kör bilen mot zonen mellan Nord- och Sydkorea och blir brutalt skjuten – men lyckas ändå fly.

I veckan chockades världen av det faktum att en soldat i tjugoårsåldern lyckades fly från, eller "hoppa av", Nordkorea. Det är sedan tidigare känt att det är notoriskt svårt (i princip omöjligt) att lämna diktaturen.

Han sköts minst fem gånger, men lyckades överleva. När han sedan vårdades på ett sjukhus i Sydkorea hittade läkarna bland annat en 27 centimeter lång spolmask i hans kropp. En indikation på att allt inte står helt rätt till i den omtalade diktaturen när det kommer till omsorg och hälsa.

Nu har FN:s militära organ UNC släppt en dramatisk video som visar exakt hur det gick till när mannen flydde från Nordkorea, rapporterar flera medier bland annat CNN.

En man lyckades fly från Nordkorea. Nu har en dramatisk video släppts som visar hur han lyckades fly.
Faksimil från den dramatiska videon. Bildkälla: UNC

I videon syns hur han blir träffad av skott, hur han kör snabbt fram till den demilitariserade zonen i Panmunjom och hur han blir räddad av soldater på den sydkoreanska sidan.

Se videon i spelaren ovan.

Läs också om hur det egentligen är att vara ung i Nordkorea.

Skulle du vågat göra samma sak som mannen?