Stockholm

Skjortor med nazistsymbol såldes i 1500 butiker

En tröja lyckades ta sig genom flera kvalitetskontroller och ut i 1500 butiker i USA – trots att de var mönstrade med svastikor.


Läs mer

Ser du misslyckandet? En kvinna upptäckte felet när hon var och handlade på en butik i USA. Nu tvingas 1500 butiker skicka tillbaka alla tröjor, skriver danska Finans

Ett stor parti med kortärmade skjortor såldes i flera butiker runt om i USA, det var bara de att samtliga var mönstrade med svastikor, vilket idag klassas som en nazistisk symbol. 

På avstånd ser det ut som en vanlig mörkblå skjorta med vita prickar. Men tar man en närmare titt ser man att skjortan innehåller något kontroversiellt. De vita prickarna är inte bara prickar utan små kors, vilket framkallar minnen av andra världskriget där svastikan användes som en symbol av nazisterna.

Det var en amerikansk kvinna som upptäckte felet medan han handlade. När hon upptäckte missen la hon ut det på sin Twitter

Skjortan nådde hyllorna i 1500 amerikanska butiker innan felet upptäcktes och skjortan drogs tillbaka. Många har nu frågat sig hur detta har kunnat hända, men enligt Bloomberg är det inte så pass konstigt.  

Det har något att göra med produktionskedjan. I detta fall var skjortan utformad i Indien, där svastikan är en hinduisk lyckosymbol. Därifrån transporteras den till amerikanska varuhus, förklara Bloomberg. 

Under processen har skjortan genomgått flera kvalitetskontroller, men ingen upptäckte att tröjan var full av små svastikor.

Se filmen på hur man viker en tröja på bara 2 sekunder.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du sett någonting liknande tidigare?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.