Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Piloter skulle flyga utvisade asylsökande – gick ut i strejk

Nyheter | 06/12/2017 11:33

Lokala medier i Tyskland uppger att piloter vägrar att hjälpa till med deportering av asylsökande.

I Tyskland har piloter gått samman och över 200 flygturer har blivit stillastående under året. Anledningen? Piloterna vill inte delta i deporteringen av nekade asylsökande till Afghanistan.

Piloterna menar att de inte alls har någon lust att delta i deporteringen av människor till Afghanistan, ett land där våld och oro fortfarande frodas.

Mellan januari och september i år blev till exempel 140 flyg av totalt 220 stillastående från Frankfurt Airport.

Tyskland ett populärt land

När flyktingkrisen var som värst runt om i Europa var Tyskland ett av länderna som släppte in flest människor. Landets förbundskansler Angela Merkel bedrev en väldigt välkomnade migrationspolitik och över 1,5 miljoner människor släpptes in i landet.

Flygplan från Lufthansa
Bildkälla: Pixabay

Tyskland behandlar fler migrationsärenden än hela Europa kombinerat. Över 388 000 ärenden togs upp vid tyska migrationsverket första halvåret i år, enligt Die Welt.

Aktionen ensam i sitt slag

Att hela 220 flyg varit stillastående förut vid en liknande "strejk" har aldrig hänt.

Dock så har en liknande vägran uppmärksammats i Storbritannien tidigare i år när en pilot vägrade lyfta just av samma anledning.

Flygplan
Bildkälla: Pixabay

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det rätt av piloterna att inte lyfta?