Jultomte strand kallt väder kyla
Bilden är ett montage och föreställer en genrebild från Australien med pålagd snö. - Foto: TT/Pixabay (Montage)

På julafton blir det tydligen varmare i Göteborg än i Thailand

I de norra delarna av Thailand förväntas det inte bli varmare än åtta grader varmt. I de södra delarna väntas extrema mängder regn och storm.


Många svenskar som tröttnat på kylan och snöslasket över jul åker till Thailand. Ofta blir man lovad ett överflöd av solsken och värme. Ofta med temperaturer över 30 grader varmt. Men inte i år.

Thailand är en typisk semesterort under julhelgen. Bildkälla: TT

Det är nämligen så att de norra delarna av Thailand kan bli ovanligt kalla. Temperaturerna befaras sjunka till futtiga åtta (8!) grader. Det har till och med kommit varningar för frost i de norra och nordöstra delarna av landet.

De södra delarna förväntas bli varmare, men väntas fortfarande drabbas av häftiga regn, starka vindar och stormiga hav. Det thailändska väderinstitutet MD har gått ut med flera varningar och även de södra delarna kommer att ha ett "betydligt kallare klimat" över julhelgen, skriver Bangkok Post.

I fler delar av landet, däribland i provinsen Prachaup Khiri Khan som ligger norr on provinsen Phuket, varnas invånare och turister för riktigt stormigt väder som är på ingång och redan nu ombeds människor att inte bada i havet.

Julen kan bli lika varm i Göteborg som i vissa delar av Thailand i år. Bild: TT

Så för dig som har en resa inbokad till Thailand över jul så förväntas den antingen bli riktigt blöt (som i Phuket där vädret spås bli runt 20 grader och regn) eller kall (som i norra provinsen Payao där det spås bli mellan 10 och 15 grader). 

I skånska Malmö är prognosen att det kommer att bli mellan åtta och tio grader varmt i julhelgen. I Göteborg spås vädret bli mulet och nio grader varmt, enligt SMHI.

Läs också om hur stor chans det är att det kommer snöa på julafton i din stad.

TV: Andrew hittades död efter fest i Thailand – hans sista meddelande är skrämmande


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du åka utomlands över julen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.