1 av 3
2 av 3
3 av 3

Nu döms en av tonåringarna till hårt straff i "Slender man"-fallet

2014 lurade vännerna Anissa Weier och Morgan Geyser, då tolv år gamla, ut sin klasskompis Payton Leutner ut i skogen och försökte mördade henne eftersom att "Slenderman" sagt det. Nu har en av tonåringarna dömts.


Tonåringarna Anissa Weier och Morgan Geyser, då tolv år gamla, försökte 2014 mörda sin klasskompis Payton Leutner genom att hugga henne med en kniv. Nu har en av tonåringarna fått sin dom, skriver The Guardian. 

Det uppmärksammande fallet har fått namnet "Slender man"-fallet eftersom motivet bakom ska vara just "Slender man". 

"Slender man" startade som en meme på internet, men utvecklades sedan till en skräckhistoria om en man utan ansikte som jagade personer i skogen. Historien om "Slender man" blev sedan ett spel. 

Anissa och Morgan, idag 16 år gamla, hävdar att det var just han som tvingat dem att mörda klasskompisen Payton. Gjorde de det så skulle han låta de vara vän med honom. 

Som tur var överlevde klasskompisen, nu döms de båda 16-åringarna för mordförsök. De får dock inte samma straff.

Anissa ska tillbringa 25 år i stängd psykiatrisk vård. Hon kommer alltså komma ut när hon är 37 år gammal. Själv har hon erkänt gärningen, men sagt till rätten av hon vid tidpunkten var psykiskt instabil och sjuk.

Anissas familj tyckte straffet var hårt och att hon ändå kommer får leva med de känslomässiga ärren efter händelsen hela livet. 

Åklagaren tycker inte att straffet är hårt.

– Med tanke på graden av detta dåd, att vara inlåst tills en är 37 är inte så länge... med tanke på det faktum att Payton kommer leva hela livet med ärr, psykiska ärr och psykiska trauman, säger Kevin Osborne, åklagaren, till The Guardian.

Morgan Geyser var den som högg Payton och kommer dömas i februari. Som det ser ut nu kommer Morgan att få över 40 år på psykisk vård. 

Se också videon om vad 6 dödsdömda brottslingar sagt innan de dött:

Läs också om 5 mord som löst sig bara av slumpen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du läst om Slenderman-fallet?
Tack för din röst!