Bethany, 22, misstänks ha dödats av sina hundar

22-åriga Bethany Stephens sönderbitna kropp hittades förra månaden på en skogsstig. Polisen har tidigare inte kunnat fastställa någon dödsorsak, men efter en månads utredning verkar de ha kommit fram till vad som hänt.


I slutet av förra året rapporterade flera om 22-åriga Bethany Stephensvars kropp hittades naken och svårt bitskadad efter att hon gått ut på en promenad med sina två hundar, Tonca och Pacman. Den fruktansvärda nyheten spreds på sociala medier och spekulationerna började snabbt. 

När kroppen hittades av Bethanys pappa, var 22-åringen oigenkännlig. Stora delar av hennes ansikte och kropp var bort bitna I den våldsamma attacken hade också hennes kläder trasats sönder och det enda plagget Bethany hade kvar var den ena sko. 

Bethany Stephens – Bildkälla: Facebook

Hennes andra sko hittades några meter bort, bredvid hennes mobil som också hade flera bitmärken. 

Polisen som senare anlände till platsen berättade att kroppen vaktades av hennes två hundar, som visade tydliga tecken på att de ansvarat för attacken. 

Polisen gick därefter ut med att de inte misstänkte någon mänsklig förövare, vilket väckte många frågor och ledde till att felaktig information spreds. 

Stora delar av hennes ansikte och kropp var bort bitna I den våldsamma attacken hade också hennes kläder trasats sönder och det enda plagget Bethany hade kvar var den ena sko. Bethany hade tidigare arbetat som hundtränare och tagit hand om de två hundarna sedan de var valpar. Enligt hennes vänner var hundarna väldresserade och hade aldrig tidigare påvisat aggressiva tendenser. 

Bildkälla: Facebook

Stephens arbetsgivare Tori Trent förklarade för lokala medier att hon känt båda hundarna sedan de var valpar och att hon vägrade att tro att de var ansvariga för Stephens död.

– De var båda väldigt passiva hundar, sa Tori i en intervju med WTVR.

Tori startade också hashtag-kampanjen #justiceforbethany på Facebook, där hon anklagade polisen för att ha misskött utredningen, genom att utesluta en mänsklig förövare.  

Men efter att undersökningar har gjorts av hundarnas maginnehåll, kan polisen bekräfta att de hittat spår av blont människohår.

I nuläget väntar de på att göra DNA-prov för att försäkra sig om att håret tillhör Bethany.  

Bethany med Tonca - Bildkälla: Facebook

Trots Bethanys tragiska död, målar foton på 22-åringen och hennes hundar upp en väldigt kärleksfull bild. Det har också visat sig att hundarna kan ha blivit försummade innan Bethanys död.  

Efter att Bethany hade haft personliga problem, erbjöd sig hennes pappa att ta hand om hundarna medan hon vilade upp sig.

Väl hos pappa, misstänker polisen att hundarna fått mindre mat än de var vana vid. De hade också fått vistats utomhus under årets kallare månader, istället för inomhus som de var vana vid, skriver Yahoo.  

TV: Hund kastades mot sin död från 18-våningshus

Läs även:
Kvinna hittad död – blev uppäten av sina egna katter och hund

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan
USA har, efter krav från militärjuntan, beslutat att dra tillbaka sina – hundratals – soldater från Niger i Västafrika, enligt amerikanska regeringskällor.

Ljungby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Kvinna i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Polisen rapporterar om brand, Landskrona

3 timmar sedan
"En bil brinner på Lilla Strandgatan och polis larmas till platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.