Onsdag 8 Dec
Stockholm

Nya skrämmande detaljer om de fastkedjade syskonen i Perris

David och Louise Turpin misshandlade sina barn rutinmässigt.
Föräldrarna Louise och David Turpin riskerar 94 år i fängelse för tortyr och barnmisshandel av deras 13 barn. Foto: TT/Facebook

Barnen fick aldrig gå till tandläkaren och fick duscha en gång om året. Dessutom hade 17-åriga dottern som lyckades fly planerat sitt flyktförsök i två år. Här är alla nya skrämmande detaljer om de 13 fastkedjade syskonen i Kalifornien.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheten om de 13 fastkedjade syskonen i Perris har verkligen gjort en hel värld illa till mods. Föräldrarna David och Louise Turpin är nu formellt misstänkta för tortyr och barnmisshandel. Tidigare har det varit oklart exakt hur pass illa behandlade som syskonen i åldrarna två till 29 år varit.

Bilder på sociala medier ger ett annat intryck än vad som tros ha hänt i familjens hus i Kalifornien. Bild: Facebook

Tills nu när flera nya detaljer om det fruktansvärda fallet kommit ut. 

Barnen blev misshandlade regelbundet

Åklagaren Mike Herstrin har vid en presskonferens berättat att barnen misshandlats på ett rutinmässigt sätt. Dessutom fick barnen bara duscha en gång om året samt aldrig besöka en tandläkare. När polisen kom fram till familjens hus så beskrevs barnen som smutsiga och extremt undernärda.

17-åringens flyktingförsök

Enligt uppgift från åklagaren ska den 17-åriga flickan som lyckades att fly från huset ha planerat sitt flyktförsök i två år. En psykolog har tidigare berättat att samtliga av barnen inte varit så pass indoktrinerade eller hjärntvättade eftersom 17-åringen visste att det var något som var fel. Läs mer om det här.

En av flickorna planerade sitt flyktförsök i två år. Bild: Facebook

Hur kunde ingen märka att något var fel?

Eftersom barnen blev undervisade av sina föräldrar i hemmet samt att ingen i den övriga familjen var välkomna att besöka hemmet så gick det lättare att dölja de fruktansvärda missförhållandena. Enligt Guardian hade inga myndigheter koll på barnens undervisning. 

En granne lämnar gåvor till barnen. Bild: TT

Barnens moster Elizabeth Flores har i en intervju med CNN berättat att hon inte ens fick se sina syskonbarn via Skype.

Ytterligare en syster till Louise Turpin fick se barnen och uttryckte oro för hur smala barnen var. Det ska ha skämtats bort av den misstänkte mamman.

Vad händer med barnen nu?

Barnen vårdas fortfarande på sjukhus och självklart kan återhämtningen ta oerhört lång tid. Särskilt på ett psykiskt plan. 

– De måste ha utsatts för det ultimata sveket, ett svek av människor som faktiskt ska ta hand om dig, älska dig och skydda dig från allt, säger Elizabeth Smart, som själv blev kidnappad som 14-åring och hölls fången i ungefär nio månader till Reuters.

Barnens återhämtning kan ta oerhört lång tid. Bild: Facebook

Psykologer som pratat med New York Times ger i princip samma bild av situationen.

– Att det var föräldrarna som utsatte barnen för det här ökade deras hjälplöshet. En strimma hopp är att de inte gick igenom det här ensamma. Krigsfångar isoleras som en del av tortyr. De här barnen hade i alla fall varandra, säger Los Angeles-psykologen Nora J. Baladerian, som för övrigt är expert på trauma, till tidningen.

Vad händer med föräldrarna?

Föräldrarna David och Louise riskerar upp till 94 år i fängelse för sina brott – om de döms på samtliga åtalspunkter som presenterades i domstolen under torsdagen. De sitter nu i vad som kan liknas vid ett häkte och väntar på att ytterligare rättsliga förhandlingarna ska fortsätta.

Nytagna bilder på föräldrarna i rätten. Bild: TT/AP

De har möjlighet att lämna häktet innan förhandlingarna, men bara om någon kan hosta upp 145 miljoner kronor i borgen.

Än så länge vet vi inte varför föräldrarna utförde tortyren.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du hört talas om något liknande förut?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela