Onsdag 8 Dec
Stockholm

Polis hittade 13 syskon fastkedjade i hus i Perris

Misstänks för barnmisshandel i Kalifornien
Familjen hade sina 13 barn och unga vuxna inlåsta i huset. Foto: TT/Facebook (Montage)

Huset luktade illa när polisen nådde huset i Kalifornien där de fått larm om flera barn som var fastbundna av föräldrarna. De mötte 13 stycken syskon som var undernärda och "väldigt smutsiga". David och Louise Turpin är misstänkta för barnmisshandel.

Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

13 syskon, mellan åldrarna 2 och 29 år gamla, har räddats från ett hus i Kalifornien, USA. Föräldrarna misstänks för tortyr och barnmisshandel efter att några av barnen hittats fastbundna med kedjor och lås i sina sängar, skriver CNN. 

Det hela uppdagades för polisen när ett av barnen, en 17-årig flicka, lyckades fly från huset i staden Perris för att larma myndigheterna. När flickan ringde 911 (USA:s larmnummer) berättade hon att hennes 12 bröder och systrar hölls fångna av deras föräldrar. 

Hela familjen. Bild: Facebook

När polisen kom till huset fick de se en obehaglig syn. Förutom att vissa av barnen var fastkedjade, var samtliga klart undernärda och väldigt smutsiga. Hela huset var mörkt och otroligt illaluktande, berättade den lokala polisen under en presskonferens.

Föräldrarna, 57-åriga David Allen Turpin och 49-åriga Louise Anna Turpin, greps i söndags misstänkta för barnmisshandel och tortyr. Samtliga barn och unga vuxna vårdas just nu på sjukhus.

David och Louise Turpin misstänks för barnmisshandel. Bild: TT

– De såg väldigt, väldigt bleka ut. Det ser ut som att de aldrig någonsin sett solen, berättar en granne för lokala tv-stationen KABC.

NBC skriver att några av grannarna var osäkra på hur många barn familjen hade "eftersom de nästan aldrig lämnade huset."

Huset var registrerat som en skola där pappan David Turpin var registrerad som rektor. Skolan Sandcastle Day School beskrevs på myndigheternas hemsida som "en privatskola från klass 1 till 12", skrver CNN.

Familjen brukade ofta klä sig i identitska kläder för "säkerhetens skull", berättade den misstänkte David Turpins mamma Betty för CNN. Barnen fick ofta ställa sig i ordning baserat på ålder och enligt Betty var föräldrarna "högst ansedda".

Hela familjen på plats när föräldrarna förnyar sina löften. Bild: Facebook

På sociala medier syns glada barn som dansar och ler bland annat när föräldrarna förnyade sina löften i Las Vegas (tre gånger mellan 2011 och 2015) med en Elvis-imitatör som ansvarig för ceremoni.

Exakt vad som hände är än så länge oklart. Men föräldrarna är som sagt misstänkta för barnmisshandel och samtliga vittnesmåls hemska historier skvallrar om fängelse för paret. Hur länge misshandeln har pågått är också det oklart.

Läs också om mamman som gjorde en chockerande upptäckt i huset – 20 år efter sonens död.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du hört talas om något liknande tidigare?
Tack för din röst!
Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela