En del menar att Ted Bundy kan ha mördat runt 30 medan andra menar att det kan vara runt hundra.
Ted Bundy var en av USA:s värsta seriemördare - Foto: TT/AP

Ted Bundy var en av USA:s värsta seriemördare

Man vet inte när seriemördaren Ted Bundy exakt började mörda och antalet offer är inte heller helt känt. En del menar att det är runt 30 medan andra menar att det kan vara runt hundra.


Ted Bundy var en av USA:s värsta seriemördare. Han dömdes till dödsstraff och avrättades sedan 1989. Han mördade och våldtog kvinnor mellan åren 1973 och 1978, men exakt när han började mörda vet man inte riktigt. Bundy ska ha lurat in kvinnorna i sin bil genom att säga att han var skadad och behövde hjälp.

Bundy ska ha jobbat på en självmordslinje, räddat ett barn från att drunkna en gång och även hjälpt en kvinna när någon försökt ta hennes handväska.

"Kan vara hundra offer"

Hur många han mördade menar vissa är ett mysterium. Bundy ska ha erkänt 30 mord men vissa menar att antalet offer kan vara runt 100, skriver Buzzfeed

Enligt People ska Bundy ha haft en specifik plan innan han närmade sig sina offer, det för att han skulle veta hur han skulle göra sig av med kropparna och även bevisen. Bundy hade haft sex med sina offer när de var medvetslösa. Han ska ha begravt tio av sina offer och halshuggit ett dussin. 

1974 började kvinnor i Oregon och Seattle försvinna, och när han flyttade till Utah så började kvinnor försvinna även där. Vittnen berättade att de sett en Volkswagen Beetle eller en man som såg skadad ut. 

Ted Bundy. Bildkälla: TT/AP

1975 hittade polisen en skidmask, rep och handklovar i hans bil och Bundy blev arresterad. Året efter det dömdes han för kidnappningen av 19-åriga Carol DeRonch, som hade lyckats fly. 

Vid två tillfällen lyckades han rymma från fängelset, den första gången i juni 1977 och den andra gången på nyårsafton 1977. Efter det bröt han sig in och mördade två studenter och den tredje lämnades med allvarliga skador. Polisen kunde koppla morden till Bundy med hjälp av ett bitmärke på en av kropparna. 

Mördade 12-årig flicka

Bundys sista mord var en 12-årig flicka i Florida och i februari 1978 stoppades en stulen Volkswagen Beetle av polisen. 

Det visade sig att föraren var Bundy. 

Han dömdes till dödstraff men försökte under tio år att undvika den elektriska stolen genom att överklaga. Den 24 januari 1989 avrättades han vid Florida State Prison. Enligt Biograpy ska folk ha jublat och det ska även ha varit fyrverkeriet när han dog. 

Läs också: "Golden State Killer" gripen efter 40 år – visade sig vara ex-polis

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du till Ted Bundy?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Börsen i Köpenhamn i lågor

Det brinner i den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.