Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ägaren färgade hunden Violets päls lila – huden ramlade av

- 26/01/2018, 21:52 -

Hunden Violet fick utstå en fruktansvärd behandling då hennes ägare fick för sig att färga pälsen lila för att matcha hennes namn. Tre månader senare kan det lokala djursjukhuset nu berätta om den lila hundens helvetesresa.

För ungefär tre månader sen plockade djursjukhuset Pinellas County Animal Services upp hunden Violet, en malteser-blandras, efter att hennes päls färgats lila av ägaren. Det som var tänkt som ett sätt att piffa upp hunden skulle komma med ett fruktansvärt pris, något som Aftonbladet var först med att uppmärksamma i Sverige.

Allvarliga skador

Färgen som användes för att färga Violets päls är avsedd för människor – och mycket farlig för djur, vilket skulle visa sig på skadorna som uppdagades då den lilla hunden anlände hos veterinären.

Bildkälla: Pinellas County Animal Services

På sin Facebooksida berättar djursjukhuset om skadorna, och väl på plats kunde de konstatera att Violets ögon svullnat så pass att hon inte ens kunde se. Dessutom haltade hon och led av brännskador på huden – men det skulle bli värre.

Violets päls hade blivit så förstörd att huden föll av då veterinärerna rakade henne för vidare undersökning. Efter tre fruktansvärda månader av bedövning, antibiotika, och dropp kunde dock djursjukhuset under onsdagen bekräfta att hon nu äntligen är tillbaka på banan igen. Men de riktar en stark varning till hundägare världen över:

"Kemikalierna i hårfärg är giftiga och orsakar en rad yttre skador på ditt husdjur. Brännskador, blindhet, och förgiftning eller interna brännskador eftersom djurens instinkt är att slicka på såren. Gör det bara inte".

Idag kan djursjukhuset konstatera att Violet i princip är återställd, och att hennes glada skalv ekar i korridorerna. Men hennes helvetesresa, berättar de, är en ständig påminnelse om hur illa det kan gå när människor låter sina egna intressen gå ut över våra djurvänner.

TV: Hunden sprang bort från ägaren – som svarade med brutalt djurplågeri

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du kunna tänka dig att färga ditt husdjur?