Miljonärer och miljader spenderar pengar på allt möjligt galet.
Miljonärer - Foto: TT

Helt sjuka grejer miljonärer och miljardärer spenderat pengar på

Miljonärer och miljadärer gillar att spendera pengar på privata öar och flygplan. Men de har mer pengar än vad de kan göra av med så blir det också en hel del onödigt och överdrivet


Har du någonsin drömt om att vara svinigt rik? Att ha så mycket pengar att du kan göra EXAKT vad du vill? Det är ju faktiskt vardagen för på vår jord. 

Så vad spenderar de sina pengar på? Dels de vi alla kan tänka oss. Hus, bilar och svindyra kläder. Men också en hel del extremt. "Bara för att de kan".

Ett "blocket" för rika

Visste du att det finns ett "blocket" för rika människor? Jo det är sant! Sidan heter "James edition" och där kan du köpa allt från hus till lyxiga jachts. 

Det finns till och med den kända bilen från Batman, Batmobile, att köpa på sajten. Är du snuskigt rik men ändå vill hitta något riktigt dyr för kanske en billigare peng så spenderar du dina pengar på den sajten. 

De rikas "blocket". Bildkälla: Jamesedition

Cigaretter

Har du, trots din rikedom, den skadliga vanan att röka? Då röker du självklart inte de vanliga cigaretterna vi vanligt dödliga är vana vid. 

Nej nej då röker du självklart cigaretter med tobak från Kuba med filter gjorda av guld. Ett paket på 20 cigaretter kostar 400 svenska kronor. 

Bildkälla: Sobraine

Aairpass

Okej så vi vet att många rika äger sina egna flyplan. Men visste du fanns rika personer som ägde något som kallades "Aairpass"? 

Det var ett kort som gör det möjligt att flyga första klass på alla plan när som helst för resten av ditt liv. Lyxigt! Just nu är det endast 66 personer i världen som äger kortet. 

1981 kostade kortet nära två miljoner svenska kronor. 2004 gick priset upp till 23 miljoner svenska kronor och nu går det inte längre att köpa kortet.

Dagens version av kortet. Inte ett Aairpass eftersom att de slutat säljas. Bildkälla: TT

Sekreterare

De flesta med mycket pengar har också väldigt lite tid. Det kan vara långa dagar med möten hit och möten dit. De lägger då ofta pengar på en sekreterare. 

Men de som är superrika? Ja deras sekreterare har även de en sekreterare. Ett exempel är världens rikaste man Bill Gates som har just det. En sekreterare med en sekreterare. 

Telefoner som inte används

Förutom den nyaste telefonen och säkert allt som tillhör så gillar en del även en annan typ av telefon. Till exempel Vertus telefonen. 

En telefon som är handgjort, täckt i guld och diamanter och kostar tre miljoner svenska kronor. För att? Ja men varför inte?

Vertu Signature Cobra. Bildkälla: TT

Piller som gör ditt bajs guldigt

Ska du leva som en kung eller drottning så är det bäst att löpa hela linan ut. Varför inte piller som förvandlar dina annars tråkigt bruna bajs till guld?

Det här kapslarna kostar upp emot 3 500 kronor. Ännu en gång: Om du har pengarna, varför inte?

Bildkälla: Tobias Wong & J.A.R.K.

Ditt namn kan stå på allt

Rika personer gillar att ha deras namn prydda på privata jets och diverse kläder. Men Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan tog det ett steg längre. 

Hans namn är nämligen karvat in i hans privata ö. Så att till och med aliens kan se hans namn. 

Hamads privata ö. Bildkälla: Google earth

Ingen anledning att vara avundsjuk.. De kanske är olyckliga ändå...

Källa: Scoopwhoop

Se också videon på tonårsmiljonärernas bilar

Läs också om hur mycket pengar våra svenska artister tjänar

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja vara rik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

Støre möblerar om i regeringen

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.